Gyönyörű, egészséges haj egyetlen mosással: A fodrász most megosztja titkát

Forrás: Shutterstock -
haj titok fodrász egészséges mosás
Egy díjnyertes hollywoodi fodrász megosztotta, hogyan újíthatják meg a nők száraz hajukat egyetlen hajmosással.

A hajlakk az egyik leggyakrabban használt hajformázó termék, és az ünnepi időszakban rendkívül népszerű. Bár nagyon könnyű a hullámos tincsekre vagy egy ápolt frizurára spriccelni, hogy az a helyén maradjon, nem olyan egyszerű kimosni. Cheryl Marks, háromszoros Emmy-jelölt hollywoodi hajstylist szerint könnyen használható, miközben egészséges megjelenés biztosít.

A hajlakkot csak mértékkel használjuk

A hajlakk potenciálisan káros lehet, de ez attól függ, milyen gyakran használjuk. A legjobb, amit tehetünk a hajlakk használata után, hogy a nap végén kimossuk – idézte az Express cikke a hajstylist nyilatkozatát.

A lakk időnként száríthat, és kiszáríthatja hajunkat, valamint eltömítheti a pórusokat a fejbőrünkön. Ami a folyamatos használatát illeti, Cheryl azt javasolta, hogy ahol csak lehet, kíméljük meg, és inkább mértékkel használjuk, hogy ne legyen nagy a kockázata a hajunk károsodásának.

Hajunk könnyen károsodhat Forrás: 123rf.com

Szilveszter közeledtével fontosabb, mint valaha, hogy fokozottan odafigyeljünk fürtjeink egészségére.

Sampon és kondicionáló egyben

A samponnak gazdag habja van és behatol a hajszálakba, gyengéden tisztít, miközben javítja a sérüléseket és a töredezést. A kondicionáló rehidratálja és kibontja a hajat. Ennek a két terméknek az együttes használata elősegítheti hajunk gyönyörű és egészséges megjelenését.

A hajformázó eszközök károsítják hajunkat

A nyerő kombináció érdekében azt javasolta a szakértő, hogy a hőformázó eszközöket cseréljük le hőmentes alternatívákra, például hengerekre vagy helyette cseréljük le az erősen formázott tincseket egy vidám, feltűzött frizurára.

Mindig használjunk hővédőt hajszárító és hajformázó eszközök használatakor Forrás: 123rf.com

Itt vannak az ünnepek, így a legtöbben gyakrabban formázzuk a hajunkat. Az olyan hőkészülékek, mint a hajvasaló vagy a hajsütő kefe pusztítást végezhetnek a hajunkon, ha nem vigyázunk rájuk. Tartsuk egészségesen és fényesen a hajunkat, úgy, hogy mindig használunk hővédőt és mélykondicionálót – tanácsolta Cheryl.

Érdemes olyan termékeket használni, amelyek keratint tartalmaznak, hővédelmet nyújtanak és mélykondícionálók is egyben. A keratin a hős összetevő, amely bevonja a hajszálat, csökkenti a töredezett hajvégeket és javítja a haj megjelenését és kezelhetőségét. A mélykondicionáló egy simító kezelés, amely minden hajtípust hidratálttá, fényessé és göndörödésmentessé tesz.

Ennek használata egy kicsit több időt igényel, mint a puszta mosás, de Cheryl állítása szerint a hajunk meg fogja köszönni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.