Tudod milyen a bőrtípusod? Egy egyszerű, ingyenes trükkel megtudhatod

Szemkörnyékünk hidratálása éppolyan fontos, mint az arcbőrünké.
Shutterstock -
bőrápolás bőrgyógyász trükk teszt
Könnyű elhamarkodottan besorolni a bőrt a száraz, zsíros vagy vegyes kategóriába, és emiatt hibásan megválasztani a kezelésére szolgáló arctisztítókat, krémeket és egyéb kozmetikumokat. A bőrgyógyász most megoszt egy ingyenes, és rendkívül egyszerű praktikát, amellyel könnyen eldönthetjük, hogy milyen bőrtípussal rendelkezünk.

„Mosd meg az arcod, töröld szárazra, és ne csinálj semmit” – tanácsolja Idriss TikTok videójában , amely már több mint 938 000 megtekintést ért el az elmúlt hónapban.

„Ha 30 perc elteltével a bőr pikkelyes és érdes, akkor valószínűleg száraz, ami azt jelenti, hogy nem termel elegendő olajat” – osztotta meg.

A bőrgyógyász hozzátette, ha fél óra elteltével azt látja, hogy a bőre fényes, és zsírosnak tűnik, akkor a bőre a zsíros kategóriába sorolható.

„Ha 30 perc elteltével feszes és csillogó, akkor valószínűleg dehidratált – jegyezte meg, kifejtve, hogy a „dehidratált” nem egy bőrtípus. Ez csak annyit jelent, hogy a bőrből hiányzik a víz, a nedvesség.

„És végül, nincs olyan, hogy „normál bőr”, különösen a nők esetében” – mondta Idriss. Ha hormonális ingadozásaink vannak, bőrünk állaga akár havonta változhat.

@shereeneidriss Quick skincare tip that won’t cost you any more money and that will help you save some in the long run: identifying your skin type! 🤌 #skincaretip #skincaretips #dryskin #oilyskin #skintype #skincarehack #skincarehacks #skintips #dermatologist #shereeneidriss #dridriss @ShereeneIdriss ♬ TEXAS HOLD 'EM - Beyoncé

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.