Tényleg ráncosak leszünk, ha szívószállal iszunk? A plasztikai sebész válaszol

szívószál, ráncok
Shutterstock - Ground Picture
ajkak plasztikai sebész szívószál ráncok
Az ajkak körüli ráncok megjelenését több tényező is befolyásolja, sokak szerint a szívószál gyakori használata is. Egy plasztikai sebész most pontot tesz a találgatások végére.

Egyre többen használnak szívószálas kulacsokat a mindennapokban. A TikTokon is egyre több olyan videóval lehet találkozni, ahol a nők nagy százaléka szívószálas pohárból iszik. Praktikus és menő trendnek tűnhet, a rúzs biztosan nem kopik le ezzel a módszerrel, viszont a bőrünknek korántsem tesz jót. 

szívószál, ráncok
Forrás: Shutterstock

A szívószálon keresztül történő ivás hosszú távú hatása az ajkak összeszorítását okozó finom ráncok kialakulásához vezet ezen a területen, ha rendszeresen csináljuk

 - mondta Lara L. Devgan sebész, az Amerikai Plasztikai Sebészek Társaságának (ASPS) tagja a New York Postnak. 

A szakértő hozzátette, hogy ennek az a magyarázata, hogy a bőr olyan, mint a papír, ha folyton ugyanpott hajtjuk össze, annak bizony megmarad a nyoma. Ha túl sokszor iszunk szívószállal, az hosszútávon ráncok kialakulásához vezet az ajkak körül. Ezek a vonalak pedig idővel el is mélyülhetnek. 

Az orvos azt is elmondta, hogy nem a szívószál az egyetlen, ami ráncokat okozhat, hanem a túl sok csücsörítés vagy a dohányzás is. A retinoidok, a hialuronsav és a C-vitamin, a B- és E-vitamin bevetése azonban segíthet a ráncok kialakulásának megelőzésében. 

 


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.