Glass Skin: Így érheted el az üveghatású bőrt!

nő lány arcbőr kozmetika Glass Skin
Shutterstock/ popcorner - popcorner
bőrápolás szépség törődés
A koreai bőrápolási módszer most ismét nagyon népszerű lett. Kövesd velünk a Glass Skin-rutin lépéseit és fedezd fel a ragyogó, hibátlan bőr titkát!

Az üveghatású bőr divatja újra tombol, köszönhető A Bridgerton család sorozatnak is, melynek rajongói teljesen odavannak a karakterek ragyogó szépségű, üvegszerű bőréért. A Glass Skin kifejezést a teljesen tiszta és hidratált bőrre használjuk. Azért kapta az üvegszerű elnevezést, mert olyannyira ragyogó, hogy a fény szinte visszaverődik az arcról.  

bőrápolás, szérumok Glass Skin
A Glass Skin rutin több lépésből áll és időráfordítást igényel, de a végeredmény látványos.
Forrás: Shutterstock/Lyubov Levitskaya

Ez a szépségtrend azonban nem a Netflix sorozatához kötődik, hanem Dél-Koreából ered, ezért koreai bőrápolási rutinnak is nevezik. A többlépéses szépségrutin az arcbőr teljes megtisztításán, hámlasztásán és hidratálásán alapul. Így lesz tökéletes a Glass Skin.

A rengeteg törődésért és figyelemért hálás lesz a bőröd, testednek és lelkednek egyaránt jó érzést ad, ha esténként fordítasz egy kis időt magadra. Az eredmény pedig magáért beszél, érdemes tehát beépíteni a napjaidba a koreai bőrápolás lépéseit. Mutatjuk, hogyan csináld!

1. Dupla arctisztítás 

A dupla arctisztítás a Glass Skin arcápolás alapja. Először egy olajos arctisztítót használj, amelynek segítségével megszabadítod a bőröd a sminktől és a napközben rárakódott szennyeződésektől.  

Banila Co. clean it zero original -
Banila Co. clean it zero original, olajos textúrájú arclemosó - 7900 Ft
Forrás: Notino.hu

Ezt követi a vizes arctisztítás, aminek célja a sminkmaradványok maradéktalan eltávolítása. Ehhez a legjobb, ha egy arctisztító habot vagy gélt választasz. Arctisztító kefével fokozhatod a hatást. Fontos: erre az alapos, kétlépcsős tisztításra csak esténként van szükség, reggel elég a vizes arctisztítás is.  

L'Occitane Immortelle Precious
L'Occitane Immortelle Precious intenzív arctisztító hab  
9.290 Ft
Forrás: L'Occitane

2. Hámlasztás 

A hámlasztás segít eltávolítani az arcbőrről az elhalt hámsejteket, megszépíti a bőrtónust, és támogatja a sejtmegújulást. Mindemellett a további lépésekben alkalmazott kozmetikumok beszívódását is elősegíti, ezért az arcápolási rutin fontos részét képezi. Használhatsz archámlasztót vagy bőrradírt, esetleg a két terméket váltogathatod. Azonban elég, ha csak két-három naponta alkalmazod, főleg, ha érzékeny a bőröd.

Erborian Skin Hero hámlasztó - 18.490 Ft
Forrás: douglas.hu

3. Tonizálás 

Az arctonik egy olyan gazdag bőrápoló, amely gyengéden gondoskodik a bőr megfelelő pH értékéről, mindamellett gyulladáscsökkentő hatással is bír. A jól megválasztott tonik feltölti a bőrt, nyugtat és hidratál. 

Geek&Gorgeous 101 hidratáló arctonik permet  5% panthenollal - 2490 Ft, Helia-D
Forrás: www.helia-d.hu

4. Esszencia 

Az esszencia a koreai bőrápolás jellegzetessége, a szérumnál valamivel hígabb, vízbázisú készítmény, amely növeli a bőr nedvességmegtartó képességét. A bőrproblémák kezelésére is kiváló, bőrnyugtató hatású és a kipirosodás is kezelhető vele. 

Estée Lauder Nutritious Radiant Essence Esszencia - 10.718 Ft
Forrás: douglas.hu

5. Szérum

A koreai bőrápolási rutinból kihagyhatatlan a szérum, ez igen fontos lépés. A szérum hidratál, feszesít, egységesíti a bőrtónust, vagy akár a pigmentfoltok kezelésére is szolgál. A niaciamid a sötét foltok megjelenését is csökkenti.

Vichy Liftactiv szérum
Vichy Liftactiv B3 szérum sötét foltok és ráncok ellen - 14.249 Ft
Forrás: Vichy.hu

6. Fátyolmaszk

A koreai fátyolmaszkot elég csak hetente egy-két alkalommal használni. Ezek a termékek nagyon jól hidratálnak, és újjá varázsolják a bőrt. Használatuk egyszerű: helyezd fel az értékes esszenciával gazdagon átitatott maszkot, majd 15 perc után húz le (vagy mosd le). 

Elizavecca Milk Deep Power ragyogásfokozó fátyolmaszk tejjel - 790 Ft
Forrás: Koreaimaszkok.hu

7. Szemkörnyékápoló

Segít eltüntetni a szem alatti sötét karikákat, és kipihent megjelenést biztosít, valamint helyreállítja a bőr fiatalos ragyogását.

Avon Anew C-vitaminos szemkörnyékápoló - 2990 Ft
Forrás: Avon

8. Hidratáló krém és fényvédő

A hidratálás és a fényvédelem két külön lépés is lehet, ám ha fényvédővel ellátott arcápoló krémet választunk, akkor egyetlen termékkel letudhatjuk az arcápolás záró akkordját. Keressünk olyan hidratáló terméket, amely védelmet nyújt az UV-sugárzással és a káros környezeti hatásokkal szemben, táplál, feltölt, egyúttal segít megelőzni a pattanások kialakulását. 

La Roche Posay Effaclar Duo+ SPF 30 Arckrém - 8690 Ft
Forrás: www.larocheposay.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.