Új trend: a meztelenruha után itt a meztelensmink

szépségápolás, smink, natur
Shutterstock - RomarioIen
egyszerűség szépség letisztult minimalizmus
A divatvilágban és a szépségiparban folyton változnak a trendek, amik meghatározzák mindennapi életünket. Az utóbbi évek egyik legnagyobb slágere a meztelenruha volt, amely sokak számára a merészség és az önbizalom jelképe lett. Most azonban egy új irányzat hódít: a meztelensmink. De mit is takar ez pontosan?

A meztelensmink, más néven „no makeup” smink, a legtermészetesebb hatásra törekszik. Célja, hogy viselője arcát frissen, ragyogóan és természetesen mutassa, mintha egyáltalán nem is viselne sminket. Ez a stílus a „kevesebb több” filozófiáját követi és kiemeli a bőr egészségét, ragyogását és természetes szépségét.

meztelen
A meztelensmink alapja a tiszta és egészséges bőr
Forrás: Shutterstock

A meztelensmink alapjai

Tiszta és egészséges bőr

A meztelensmink alapja a tiszta és egészséges bőr. Ezért a bőrápolás kulcsfontosságú. Rendszeres tisztítás, hidratálás és fényvédő használata elengedhetetlen.

Minimális alapozás

Az alapozó használatánál a könnyű, átlátszó formulákra helyezzük a hangsúlyt, amelyek egyenletessé teszik a bőrtónust anélkül, hogy maszkhatást keltenének.

Skincare.,Woman,With,Beautiful,Face,Touching,Healthy,Facial,Skin,Portrait.
Az alapozó használatánál a könnyű, átlátszó formulákra helyezzük a hangsúlyt
Forrás: Shutterstock

Korrektor

Csak ott alkalmazzuk, ahol szükséges, például a szem alatti sötét karikákon vagy kisebb bőrhibákon.

Természetes árnyalatok

A szemek és az ajkak sminkelésénél természetes árnyalatokat használunk, amelyek harmonizálnak a bőr természetes színével.

smink rúzs natur
A szemek és az ajkak sminkelésénél természetes árnyalatokat használunk
Forrás: Shutterstock

Finom szemöldök

A szemöldök természetes formájának kiemelése fontos, de kerüljük a túlzott kontúrozást. A könnyed szemöldökzselék és ceruzák ideálisak ehhez.

Pír és bronzosító

Finom, természetes árnyalatú pír és bronzosító használata, amelyek friss, napsütötte megjelenést kölcsönöznek.

Miért népszerű a meztelensmink?

Manapság már egyre inkább az egyszerűség és természetesség felé fordulunk vissza. Az emberek egyre inkább értékelik a gyors és könnyen elkészíthető sminkeket, amelyek nem igényelnek sok időt és eszközt. A közösségi médiában is egyre több híresség és influenszer oszt meg olyan fotókat, amelyeken természetes sminket viselnek, így inspirálva követőiket.

A kevesebb több

Ha szeretnéd kipróbálni a meztelensminket, kezdd azzal, hogy figyelsz a bőrápolási rutinodra. Válassz könnyű, átlátszó alapozót vagy BB krémet és használj kevés korrektort. Kísérletezz természetes árnyalatokkal és ne félj egyszerű maradni. A cél, hogy kiemeld természetes szépségedet és friss, ragyogó megjelenést kölcsönözz magadnak.

A meztelensmink egy üdítő irányzat, amely a természetességet és az egyszerűséget helyezi előtérbe. Ideális választás lehet mindennapi használatra, különösen a rohanó hétköznapokban.  

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.