házasság feleség bőrszín Robert De Niro Iman afro-amerikai család David Bowie George Lucas férj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szerelem nem ismer akadályt. Ha két ember igazán szereti egymást, nem számít a kor, a származás vagy a bőrszín. Bár még ma, a 21. században is vannak, akik megbotránkoznak a vegyes házasságokon, a következő hírességek nem törődtek a buta előítéletekkel, párválasztás kérdésében csak a szívükre hallgattak.

David Bowie és Iman

Az angol zenész és a szomáliai szupermodell már túl voltak egy félresiklott házasságon (sőt, Iman már kettőn is), mikor a kilencvenes években egymásra találtak. Iman Mohamed Abdulmajid 1955-ben Szomáliában született, édesapja Szomália szaúd-arábiai nagykövete volt. Iman csupán 18 éves volt, mikor először férjhez ment egy fiatal szomáliai férfihoz, a házasság azonban csak néhány évig tartott, ugyanis Iman az Egyesült Államokba költözött, hogy elindítsa modellkarrierjét. 1977-ben aztán ismét férjhez ment, ekkor egy afroamerikai kosárlabdázó, Spencer Haywood volt a választottja. A férfitól 1978-ban egy lánya is született, ám alig 10 évvel később ennek a házasságnak is vége lett.

David Bowie és Iman Forrás: AFP

Eközben David Bowie sem unatkozott, 1970-ben feleségül vette Mary Angela Barnett modellből lett színésznőt, 1971-ben pedig meg is született közös fiuk. Hiába volt azonban az elsöprő szerelem, az ő frigyük sem tartott tovább 10 évnél.

Bowie és Iman 1992-ben házasodott össze, a gyönyörű modellnek pedig sikerült az, ami korábban egy nőnek sem:

képes volt megzabolázni és kordában tartani a néha bizony kicsapongó rockzenészt.

A párnak 2000-ben egy közös gyereke is született, ekkor Iman 45, Bowie 53 éves volt. Alexandria Zahra Jones azóta is a szülei szeme fénye.

Robert De Niro és Grace Hightower

Kevesen tudják a világhírű színészről, de bizony egész életében élt-halt az afroamerikai nőkért,

anno még a párductestű Naomi Campbellt is elcsábította.

Robert De Niro és Grace Hightower Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Első felesége, Diahnne Abbott színésznő is fekete bőrű volt, 1976-ban egy fiuk is született. De Nirónak azonban nem volt elég egy család, már a házassága alatt félrelépett és lánya született Helena Springstől, az ugyancsak fekete bőrű énekesnőtől. A válás és szakítás után De Niro különböző afroamerikai modellekkel vigasztalódott, skalpjai között tudhatja többek között Naomi Cambellt és Toukie Smith-t is, aki arról híres, hogy ő volt az első afrikai származású modell, akinek az alakjára saját próbababát gyártottak.

De Niro és jelenlegi felesége, Grace Hightower 1997 óta házasok.

Érdekesség

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága 1967. június 12-én minősítette egyhangúlag alkotmányellenesnek a vegyes házasságok tiltását. 1968-ban a feketék 56 százaléka elfogadta a vegyes házasságot, míg ekkor a fehéreknek csupán a 17 százaléka vélekedett így. Az évek múlásával az adatok egyre nagyobb társadalmi toleranciát mutatnak, 2010-ben már a házasságkötések legalább 15 százaléka vegyes házasság volt, ez pedig kétszerese az 1980-as számoknak. A megkérdezett amerikaiak 40 százaléka tartja pozitívnak ezt a változást, míg tízből egy ember nem örül neki.

George Lucas és Mellody Hobson

Lucas első felesége az a Marcia Lucas volt, aki az 1977-es Csillagok háborúja vágásáért Oscar-díjat kapott, sőt az ő érdeme Ben Kenobi megölése és a Halálcsillag elleni támadás feszesebbre vágása is. A pár 1969-ben házasodott össze, és 1983-ban váltak külön. Második feleségével, Mellody Hobsonnal 2006-ban kezdett el randizni, 2013-ban pedig el is vette feleségül. Még abban az évben az akkor 69 éves rendezőnek és 44 éves feleségének meg is született első közös gyermeke. Kislányuk, Everest Hobson Lucas béranya segítségével jött a világra.

George Lucas és Mellody Hobson Forrás: AFP

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.