Havas Henriket ezután nem hívják többet a TV2-be

Forrás: TV2 -
TV2 Mokka Havas Henrik Szebeni István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Mokkában vidáman szerették volna ünnepelni még egy kicsit a magyar válogatottat, de a műsor történetének első műsorvezetője inkább a hatvanas évek futballját éltette, és a sanyarú jelenen rágódott, ahol a Böde-mez jelent még bármit.

A június 16-i Mokkában Szebeni István széles vigyorral, lelkesen vezeti fel a beszélgetést, és arról faggatja Havast, hogy boldog-e a magyar győzelemtől. Havas - akivel a Mokka indult egykor - hamar lelombozza a műsorvezetőt, pillanatok alatt az 1986-os csapatnál köt ki, a magyar-brazil 3-0-s barátságos meccsen mereng (ő ugyan 3-1-re emlékszik), meg azon, hogy kinn vertük a Van Bastennel felálló hollandokat - írja cikkében az Origo.

Régen minden jobb volt Forrás: TV2

Szebeni próbál egy kis optimizmust vinni a műsorba, da Havas ebben a beszélgetésben nem enged a szigorból. „A magyar-osztrák első félideje volt a legunalmasabb ezen az Eb-n" – szögezi le. „Az utolsó félórát tíz emberrel játszották az osztrákok. Nagyon örülök, de... szegény Koós Jani itt volt Böde-mezben. Nem akarom bántani szegényt..." – magyarázza, majd jön a dinamikus múltidézés, Szőke, Albert, Bene, Nyilasi, és kész is az időutazás, innen megállíthatatlan.

Havas Henrik szerint a 2-0 nem nagy szám: örült, de ez még semmi Forrás: TV2

Miközben a TV2 megpróbál nagyban újságcikkeket mutogatni, ahol a magyarokat éltetik, és az „Extázisban az ország" felirat virít a képernyőn, Havas csak a dicső múlton rágódik: „Ez egy egészen más kávéház, ami itt folyik. Álljunk már meg, mi kétszer voltunk világbajnoki döntőben! Mi nem szlovákok meg románok vagyunk, álljunk már meg!" – morgolódik, és úgy véli, nem kell elájulni attól, hogy megverte a csapat Ausztria legjobbjait.

„Ez egy összerakott csapat, profi stáb van. De könyörgök, attól még... hol tartunk? Jézusmária! Felkerült a Mezőkövesd! Jézusmária! Kétezer valahányszáz néző van. A kutya nem megy a debreceni stadionba, a kutya nem megy sehova. Egyszerűen nincs magyar futball, el lett rontva. Hosszú, évtizedes munkával elrontották!" – közli Havas, akit aligha hívnak be legközelebb, ha éltetni kell a magyar focit. A videót itt nézheted meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.