Kenderesi Tamás: "Talán túlságosan is Michael Phelpsre koncentráltam"

úszás TV2 Mokka Kenderesi Tamás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A olimpiai bronzérmes Tamás a Mokka műsorában járt és elárulta, hogy talán túlságosan is elsőbbséget élvezett, hogy a 200 méteres pillangóúszás elő- és középfutamában is megelőzze példaképét, Michael Phelpst. Vajon mi lett volna, ha nem erre koncentrál?!

Az ifjú úszótehetségünk elárulta, hogy számtalanszor elemezte, hogy Phelps hogyan úszik, és meghallgatta minden nyilatkozatát. A verseny előtti pillanatokban azonban már nem izgulat annyira a példaképe láttán,

inkább ellenfélként tekintett rá.

"Úgy voltam vele, hogy a példaképemet (Michael Phelps) és egy olimpiai bajnokot (Chad Le Clos) annyiszor verek meg, ahányszor csak tudok. És nem nagyon érdekelt, hogy mi történik a döntőben. Lehet, hogy ezért lettem ott csak harmadik, huszonhat századdal lemaradva az első helyről, mert nem spóroltam az erővel, és nem hittem el, hogy én fogok nyerni" - mesélte Tamás a Mokkában, majd azt is hozzátette, hogy később szeretne edzőnek tanulni, de mivel még csak 19 éves, ezért úgy érzi, hogy több olimpia áll még előtte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.