Vince Vaughn-t egy város összes kocsmájából kitiltották

Jon Favreau Steven Spielberg Owen Wilson Will Ferrell Luke Wilson Jóbarátok Vince Vaughn Hollywood Jurassic Park Ben Stiller Matthew Perry Steve Carell Jack Black Jennifer Aniston
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyik testrészéből elvesztett egy darabot, a VV a monogram náluk családi hagyomány, és van olyan város, aminek az összes bárjából kitiltották. Ezek mellett sok más érdekességről is olvashatsz az ötvenedik születésnapját ünneplő Vince Vaughn kapcsán.

1.

Meglehetősen sokszínű családfával rendelkezik. Az apai nagyanyja például libanoni volt, az anyai nagyapja olasz, de távoli ősök révén angol, ír, német, holland, svájci-francia és skót vér is folyik az ereiben.

2.

Középiskolában elég rossz tanuló volt, és egy trükkel biztosította be magának az érettségit. Megválaszttatta magát a diákönkormányzat elnökének, és így hivatalból beszédet kellett mondania az érettségi ünnepségen. Ahhoz viszont, hogy beszédet mondhasson, át kellett mennie a vizsgán, így az iskolának lett volna kínos, ha megbukik.

3.

Ő Hollywood egyik legmagasabb és legvidámabb színésze: 196 centire nőtt, és a beceneve Mr. Sunshine, azaz Mr. Napsütés.

Ő Hollywood egyik legmagasabb színésze: 196 centire nőtt Forrás: Getty Images/2017 Getty Images/Pascal Le Segretain

4.

Az egyik hüvelykujja rövidebb a másiknál, ugyanis egy autóbalesetben elvesztett belőle egy darabot.

5.

A Mindent a győzelemért! (1993) forgatásán találkozott Jon Favreau-val, aki azóta is az egyik legjobb barátja, és akinek a karrierje beindulását is köszönheti. Favreau ugyanis ezután írt és rendezett meg egy független komédiát Bárbarátok címmel, ami küszködő fiatal színészekről (azaz nagyjából a haverjairól) szólt, és ennek egyik főszerepére felkérte Vaughn-t. A Bárbarátok kultuszfilmmé vált, és Steven Spielberg is ezt látva hívta el Vaughn-t a Jurassic Park második részébe.

6.

Noha elsősorban színészként ismerjük, és ő maga is ezt tartja a fő hivatásának, de más szerepkörökben is szeret belefolyni a filmkészítésbe. Producerként egészen komoly filmográfiája van már, és forgatókönyvíróként is dolgozott három filmen (Páros mellékhatás, Gyakornokok, Szakíts, ha bírsz).

Vince Vaughn és Jon Favreau a Bárbarátok című filmben Forrás: NORTHFOTO/(©) Copyright 1996 by 19960719/Miramax Films

7.

2001-ben egy kocsmai verekedés miatt kitiltották az észak-karolinai Wilmington városának összes vendéglátóegységéből egy csinos kis pénzbüntetés mellett.

8.

A kedvenc színészpartnere Ben Stiller, akivel eddig hat filmben játszottak már együtt, sőt volt olyan év (2004), amikor három közös filmjüket is bemutatták.

9.

Szintén hat filmjében bukkant már fel az édesapja, Vernon Vaughn, persze ő csak kisebb, sőt legtöbbször statisztaszerepekben, afféle kabalaként.

Ben Stiller és Vince Vaughn a Kidobós: Sok flúg disznót győz című filmben Forrás: NORTHFOTO/© 2004 by 20th Century Fox/20Th Century Fox

10.

Nem véletlen, hogy az édesapja és az ő monogramja is VV, ez náluk egyfajta családi hagyomány. A két húgát Victoriának és Valerie-nek hívják.

11.

Két szálon is kapcsolódik a Jóbarátok sorozathoz. Ő volt az egyik esélyes Chandler szerepére a széria indulásakor, de végül Matthew Perry lett a befutó. Egy rövid ideig pedig együtt jártak Jennifer Anistonnal, akivel a Szakíts, ha bírsz forgatásán jöttek össze.

12.

Tagja, sőt egyik vezetője a híres „Frat Pack" társaságnak, amelybe tartozó hollywoodi színészek nem csak országos cimborák, és gyakran buliznak együtt, de rendszeresen szerepelnek is egymás filmjeiben. Vaughn mellett a csapat oszlopos tagjai többek között Will Ferrell, Ben Stiller, Owen Wilson, Luke Wilson, Jack Black és Steve Carell.

Tagja a híres „Frat Pack" társaságnak, híres tagjai között Owen Wilson is szerepel Forrás: WireImage/2013 Jeffrey Mayer/Jeffrey Mayer

13.

Utálja a mobiltelefonokat, és a mindennapjaiban nem is használ ilyesmit. Amikor filmet forgat, akkor persze muszáj neki, és a stáb biztosít neki egyet, de ezeket is rendszeresen elhagyja.

14.

2019 júniusában megkapta a harmadik legmagasabb kitüntetést, amit az Egyesült Államok hadserege civilnek adományozhat. Ezt azzal érdemelte ki, hogy évek óta látogatja a külföldön szolgáló amerikai katonákat, és tart nekik vetítéseket a filmjeiből, hogy így is támogassa őket.

15.

A kedvenc filmjei a következők: Száll a kakukk fészkére (1975), Az Úr kegyelméből (1983), Gáz van, jövünk! (1976), Becéző szavak (1983), Városi cowboy (1980), Öt könnyű darab (1970), és Papírhold (1973).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.