Felháborodtak a britek: Károly herceg sem vesz részt Diana szobrának avatásán

123rf.com -
Buckingham-palota Károly herceg Diana hercegnő walesi herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Károly herceget a britek érzéketlennek nevezték azért, mert kihagyja néhai feleségének, Diana hercegnének a szoboravatását, amelynek előkészületei már tavaly megkezdődtek. 

A különleges megemlékezést július 1-re szervezik. Ekkor lenne ugyanis az 1997-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt Diana hercegné 60. születésnapja. A szobor a Kensington-palota előtt kerül felavatásra. A brit királyi család legelkötelezettebb hívei azonban felháborodtak, amiért Wales hercege nem teszi tiszteletét a megemlékezésen.

Károly herceg távol marad a szoboravatástól 123rf.com

Károly herceg ugyanis Skóciába utazik. Távolmaradását pedig azzal magyarázza, tart attól, hogy a szoboravatás nem csak a szép emlékeket hozná fel, de fájó sebeket is feltépne, és visszatérnének a rossz emlékei. A herceg Diana halála óta érzelmeit inkább meghagyja magának. Fiai, Vilmos herceg és Harry azonban mindent mélyen megélhetnek - írja a The Sun. Nem Károly az egyetlen, aki nem vesz részt az eseményen. Katalin sem lehet ott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.