Bruce Willis után Brad Pitt is bejelentette, hogy beteg: ritka kórtól szenved

Brad Pitt betegség prozopagnózia arcvakság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ritka és rejtélyes betegséggel küzd Hollywood egyik legnagyobb sztárja. A jövőre már hatvanadik születésnapját ünneplő színész nemrég őszintén vallott arról, mennyire megnehezíti az életét a prozopagnózia.

A prozopagnózia, vagy más néven arcvakság egy olyan betegség, amely a szaglás vagy az ízlelés elvesztéséhez, illetve az afáziához hasonlóan fejsérülés következtében is kialakulhat. Az ebben szenvedő betegek nem képesek felismerni ismerőseik arcát, súlyosabb esetben a tükörben nézve saját magukat sem tudják beazonosítani.

Fotó / Getty Images

Brad Pitt-tel a GQ divatlap készített hosszú interjút, melyben a sztár azt állítja, hogy biztosan arcvakságban szenved, ám környezete nem hisz neki. Sokan egyszerűen önelégültnek és bunkónak tartják, aki szimplán azért nem ismer fel senkit, mert nem is törődik másokkal. A színész hivatalos diagnózist még nem kapott a betegségéről, de azon van, hogy bebizonyítsa, igaz a megérzése.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.