Kevesebb feladatot vállal II. Erzsébet: ő veszi át a kötelezettségeinek egy részét

Forrás: AFP
Forrás: AFP -
Windsor-ház királyi család Buckingham-palota Károly herceg angol királynő Vilmos herceg brit uralkodóház II. Erzsébet feladatkör
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csökkentette a brit uralkodó feladatkörét a palota. II. Erzsébetet mozgásszervi problémái akadályozzák abban, hogy minden eseményen személyesen vegyen részt. 

Belső források szerint a változások nem drasztikusak. Ami biztos, hogy kettéválasztották a királynő államfői feladatait és a Brit Nemzetközösség fejeként ráháruló kötelezettségeit. Ahogy a platinajubileum óta többször is, Károly herceg és Vilmos herceg helyettesítik majd egy-egy eseményen.

70 éve van a trónon II. Erzsébet, Ünnepség, II. Erzsébet brit királynő, London Forrás: AFP

II. Erzsébet feltehetőleg utazni a jövőben már nem fog, azt a trónörökös, ahogy az utóbbi időben jó párszor, továbbra is megteszi helyette.

A konkrét feladatok korábbi 13 pontos listáját az „egy sor parlamenti és diplomáciai feladat" kifejezés váltotta fel.

Minden britek uralkodója már a platina jubileumon sem tudott minden egyes programon részt venni, ezzel kapcsolatos üzenetében azt mondta:

„Bár lehet, hogy nem vettem részt személyesen minden eseményen, a szívem mindannyiótokkal együtt volt, és továbbra is elkötelezett vagyok amellett, hogy legjobb tudásom szerint szolgáljak benneteket a családom támogatásával.

Inspirált az a kedvesség, az öröm és a rokonság, amely az elmúlt napokban oly nyilvánvaló volt, és remélem, ez a megújult összetartozás még sok éven át érezhető lesz" - írja a Mirror.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.