II. Erzsébet temetése III. Károly emlékkártya II. Erzsébet koporsó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeptember 19-én helyezik végső nyugalomra II. Erzsébetet. A néhai brit királynő életének 97. évében, szeptember 8-án hunyt el balmorali otthonában. A temetésére a Westminster-apátságban kerül sor, a ceremóniát pedig élőben közvetíti a brit közszolgálati televízió.

A temetésen jelen voltak II. Erzsébet családtagjai, valamint a világ országainak államfői, köztük Novák Katalin magyar köztársasági elnök is. A leterített koporsó nem sokkal dél előtt érkezett meg a templomba. A letakart koporsón helyet kapott egy hatalmas koszorú, valamint a királyi ékszerek: a korona és a jogar is.

A koszorún elhelyeztek egy emlékkártyát is, azonban sokáig nem látszott pontosan, milyen üzenet áll a lapon és ki írhatta azt. Mostanra már kiderült, hogy II. Erzsébet fia, a trónon őt követő Károly írta a sorokat; a lapon korábban egy kis pók is átmászott. Erről videó is készült.

– ez áll az emléklapon.

A néhai királynő temetéséről szóló legfrissebb híreinket itt találod.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.