Késett Vilmosék gépe, amikor a haldokló II. Erzsébethez siettek: Harry tajtékzott a dühtől

Forrás: AFP/Gareth Fuller -
II. Erzsébet brit királynő Vilmos herceg II. Erzsébet halála Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy órás késéssel szállt fel a királyi család tagjait, köztük Vilmos herceget és András herceget szállító magángép, amikor a haldokló királynőhöz siettek.

Egyelőre nem tudni, miért késett az a magángép, ami Vilmos herceget, András herceget, Eduárd grófot és feleségét, Zsófia grófnét szállította. A repülő hivatalosan 14 óra 39 perckor indult, de eredetileg 13 óra 30 perckor kellett volna felszállnia. Így 16 óra körül landoltak az aberdeeni repülőtéren.

A szakértők szerint Harry herceg azért nem tarthatott a királyi család többi tagjával, mivel ha lezuhan a repülőgép, két trónörököst is elvesztettek volna. Bár mindenkit váratlanul értek a tragikus események, és szorított az idő, hogy a királynőhöz érjenek, még így sem lett volna bölcs dolog, ha Vilmos és Harry ugyanarra a gépre szállnak fel - írja a The Sun.

Harry hercegnek egyedül kellett megoldania, hogy a Balmoral-kastélyhoz jusson, végül két órával II. Erzsébet halála után érkezett meg. Állítólag nagyon dühös volt, amiért nem érkezett meg időben.

Forrás: AFP/Gareth Fuller

A szeptember 8-án elhunyt II. Erzsbet királynő szombati búcsúztatásán Vilmos, Katalin, Harry és Meghan egymás mellett sétálva köszöntötték a Windsorban összegyűlt tömeget. Kezet fogtak az emberekkel, beszélgettek, fogadták a részvétnyilvánításokat, valamint megnézték a virágcsokrokat és koszorúkat, melyeket a gyászoló polgárok a királynő tiszteletére a palotához vittek. Ez akár még arra is utalhat, hogy véget ért a viszálykodás a két herceg között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.