Kitoloncolhatják az Államokból Harry herceget, miután könyvében beismerte, hogy drogozott

kitoloncolás királyi család Egyesült Államok tartalék drogozás Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban jelenik meg a tengerentúlon Harry herceg életrajzi könyve, mely hazánkban csak tavasszal kerül a boltok polcaira. A királyi sarj a kötetben számtalan olyan dologról lerántja a leplet, melyet talán jobb lett volna titokban tartani.

Harry a könyvében őszintén beszél arról, hogyan veszítette el a szüzességét, elmondja, hogy bátyja, Vilmos herceg egyszer bántalmazta őt, sőt katonai szolgálata idején kioltotta több ember életét is. Az egyik kijelentése miatt, miszerint fiatalon kábítószert fogyasztott, akár kitoloncolhatják az Egyesült Államokból.

Forrás: AFP/POOL/Jeremy Selwyn

A szeretlekmagyarorszag.hu cikkében brit lapinformációkra hivatkozva arról írnak, hogy az amerikai bevándorlási szabályzat szerint mindenkinek, aki letelepedési engedélyt kér az országba, válaszolnia kell arra a kérdésre, hogy fogyasztott-e már kábítószert. Ha valaki igennel felel, általában nem kapja meg a papírokat, ha viszont valakiről kiderül, hogy hamis adatokat adott meg, akár meg is vonhajták az engedélyét.

A portál kiemeli, hogy nem tudni, Harry herceg hogyan válaszolt a drogozással kapcsolatos kérdésre, így elképzelhető, hogy nincs veszélyben, ám az sem ismert, pontosan milyen engedéllyel van jelenleg az Államokban. A vízumnak több fajtája létezik, igényelhető amerikai állampolgár házastársaként, de kiemelt személyként (hírességként, sportolóként...) is.

Az ügyet egyelőre egyik érintett fél sem kommentálta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.