Senki nem hitte volna, de Michael Schumacher barátja szerint hamarosan eljön az a bizonyos pillanat

Max Verstappen Forma-1 világbajnok F1 Michael Schumacher rekord Felipe Massa
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felipe Massa szerint közeleg az elkerülhetetlen: hamarosan megdönthetik Michael Schumacher világrekordját. 

Megdönti valaha valaki Michael Schumacher világbajnoki rekordját? Felipe Massa ezt simán el tudja képzelni. A korábbi Forma-1-es pilóta elmagyarázta, miért hiszi, hogy Max Verstappen jelenleg erősebb, mint Lewis Hamilton – bár Hamilton már hétszeres világbajnok.

Massa ezt a jármű jelenlegi teljesítményéhez köti, ezért Verstappen "egyértelműen" a világbajnoki cím favoritja a 2023-as Forma-1-es szezonban. A Red Bull túlságoan elhúzott a mezőny többi tagjától. „Nem hiszem, hogy a Mercedes felzárkózik" – mondta Massa egy Bildnek adott interjúban.

Massa szerint a „Verstappen-korszak" még csak most kezdődött. Úgy gondolja, hogy a világbajnoki cím elnyerése 3 egymást követő évben Verstappen számára abszolút lehetséges. „De zsinórban négy, öt vagy hat címet is nyerhet" - mondta az egykori autóversenyző.

Max Verstappen bomba formában kezdte a szezont Forrás: AFP/Paul Crock

Verstappen és a Redbull: a tökéletes szimbiózis.

Egy ilyen teljesítményhez „mindennek rendben kell lennie" a Forma-1-ben - magyarázta a Ferrari egykori pilótája. Jelenleg ez a helyzet Verstappennél és a Red Bullnál. „Max nem hibázik, a Red Bull tökéletesen működik, a motor erős. Így volt ez Michaelnél a Ferrarinál, valamint Lewisnál és a Mercedesnél. A körülmények ideálisak egy Red Bull-korszakhoz" - vélekedett Massa.

Ehhez járul még Verstappen nyugodt viselkedése. „Úgy vezet, mint egy robot. Korához képest rendkívül érett. És a 2021-es és 2022-es világbajnoki cím „még jobbá tette volna"- mondta el véleményét Michael Schumacher egykori csapattársa és barátja.

Massa szerint Schumi rekordját csak Verstappen döntheti meg, Hamiltonnak ez szerinte nem sikerülhet, aminek az okát is kifejtette:

„A Mercedes W14 túl rossz Lewis számára, hogy reális esélye legyen" - mondta, hozzátéve: „Lewis vezethet, ahogy akar, az autója túl lassú" - idézi a Ferrari egykori pilótáját az Eurosport.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.