2024. máj. 9., csütörtök Alberta, Benigna, Domokos, Fehérke, Hófehérke

Pert vesztett Harry herceg a brit belügyminisztériummal szemben

Meghan Markle brit belügyminisztérium rendőri védelem per Harry herceg
Harry herceg elvesztette a brit belügyminisztérium elleni második perét is, amit azért indított, mert miután ő és felesége visszalépett királyi feladataitól, megtagadták, hogy Nagy-Britanniában tartózkodásuk idejére a garantált rendőri védelmet kapjanak, akkor sem, ha megfizetik az árát. 

A 38 éves sussexi herceg felülvizsgálatot kért a bíróságtól a határozat kapcsán, amely szerint nem fizethet a biztonságáért, azaz pénzért sem védik a brit rendőrök őt és családját.

Harry herceg Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Wiktor Szymanowicz

A király fiatalabbik fiát megfosztották a garantált rendőri biztonságtól, amikor feleségével, Meghan Markle-lel lemondtak a királyi tisztségükről, és 2020-ban az Egyesült Államokba költöztek.

Amikor közölték vele, hogy már nem jogosult erre a védelemre, Harry felajánlotta, hogy személyesen fizeti ki, de elutasították. Ezt a döntést támadta a bíróságon, mivel úgy vélte, hogy engedni kellett volna, hogy fizessen – ugyanúgy, ahogy a futballklubok fizetnek a tisztekért, hogy fenntartsák a rendet a meccseken.

Ezt a határozatot szerette volna felülvizsgáltatni, ám a bíróság úgy döntött, a perig sem viszi az ügyet: elutasította Harry beadványát - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.