45 éves lett Rachel McAdams, aki nem volt hajlandó vetkőzni a világsztár kollégái mellett

Ryan Gosling érdekesség vetkőzés Rachel McAdams születésnap
Versenyszerűen korcsolyázott, az időutazó pasikat szereti, különös kapcsolat fűzte Ryan Goslinghoz, és titokban tartja a gyerekei nevét. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben a 45. születésnapját ünneplő hollywoodi filmcsillag, Rachel McAdams kapcsán.

Londonban született, mégsem angol

1978. november 17-én Londonban látta meg a napvilágot egy ápolónő anya és egy teherautósofőr apa gyermekeként. Ez a London viszont nem az angliai London, hanem a kanadai, mely város Ontario tartományban fekszik, és mintegy 400 ezren lakják. A kanadai színésznő felmenői között azért találhatók angolok, ahogyan írek, skótok, walesiek és hollandok is.

Rachel McAdams Forrás: NORTHFOTO/Arga Images/Armando Gallo

Shakespeare vezette a színészi pályára

13 évesen találkozott először a színjátszással egy nyári diáktábor keretében, ahol Shakespeare darabjait vitték színre a résztvevők. A karrierje egyik első jelentős szerepét hozó Slings and Arrows című kanadai tévésorozatban pedig egy olyan színtársulat egyik tagját alakította, akik épp egy Shakespeare-fesztiválon készülnek fellépni.

Versenyszerűen korcsolyázott

Négyévesen kezdett el korcsolyázni, és olyan tehetségesnek bizonyult, hogy a műkorcsolya sportágában rendszeresen versenyzett is 18 éves koráig, számos érmet nyerve. Szerinte a műkorcsolya a színészetre is felkészítette, mert a sporton keresztül megtanulta, hogyan legyen összhangban a testével.

A befutásának éve az álompasit is elhozta számára

2004 különösen jól sikerült Rachel McAdams számára: sikerült befutni Hollywoodban a Bajos csajok tinivígjáték és a Szerelmünk lapjai romantikus film révén. Utóbbiban Ryan Gosling oldalán játszott, akivel aztán szerelmi kapcsolatba is kezdtek, és éveken át alkották Hollywood ifjú álompárját.

Különös kapcsolat fűzte Ryan Goslinghoz

A szintén kanadai Ryan Gosling ugyanabban a kórházban született, mint McAdams, szinte napra pontosan két évvel később. A Szerelmünk lapjai forgatásán egyáltalán nem szerettek rögtön egymásba, sőt eleinte kimondottan utálták a másikat, emiatt szabályosan rossz hangulatban teltek a felvételek. Csak a film elkészítése után kezdtek el randizni, de a kapcsolatuk is zűrösen alakult: 2004 és 2007 között jártak, majd némi mosolyszünet után 2008-ban újra összejöttek egy kis időre.

Kisétált az egyik leghíresebb magazincímlap fotózásáról

2006-ban a Vanity Fair magazin címlapjának fotózására érkezve döbbent csak rá, hogy a tervezett koncepcióban meztelenül szerepelne a képen, a szintén pucér Scarlett Johansson és Keira Knightley, valamint az öltönyös Tom Ford társaságában. Erre nem volt hajlandó, otthagyta a fotózást, és később kirúgta az ügynökét, aki nem szólt neki előre a dologról. A másik két színésznővel végül elkészült a címlap, ami olyan híres lett, hogy évekkel később Paul Rudd, Seth Rogen, Jonah Hill és Jason Segel elkészítették a férfi paródiaváltozatát is.

Az időutazó pasikat szereti

Valamiért rendszeresen megtalálják őt az olyan filmek, amelyekben az időutazó férfi főszereplő párját-szerelmét alakítja – miközben az ő karaktere nem utazik az időben, hogy ne alakuljanak olyan könnyen a dolgok. Az időutazó felesége, az Éjfélkor Párizsban, az Időről időre, de még a Doctor Strange-filmek is szállították neki az ilyen módon eltűnő-felbukkanó pasikat.

Titokban tartja a gyerekei nevét

2016 óta az amerikai forgatókönyvíró Jamie Linden a párja, akitől 2018-ban egy fia, valamikor 2020 végén, vagy 2021 elején pedig egy lánya született. Már ebből az információból is látszik, hogy a családi életét igyekszik elzárva tartani a nyilvánosságtól, így például a gyerekei nevét sem árulta el a világnak.

Bicajozik, amikor csak teheti

Elkötelezett környezetvédő, számos alapítványt és programot támogat ezen a téren. Saját maga is igyekszik környezettudatosan élni, Kanadában például rendszeresen biciklivel, vagy busszal közlekedik, és nagyon sajnálja, hogy Los Angelesben erre nem igazán van lehetősége.

Színpadra készül

A közelmúltban láthattuk őt újra a Marvel mozis univerzumában Doctor Strange oldalán, az idei évben az Ott vagy Istenem? Én vagyok az, Margaret című filmben játszott fontos szerepet, és felbukkant saját magát alakítva a Dave című sorozat három epizódjában is. A jövőre nézve egyelőre nem szerepel új film a naptárjában, mert a Broadway színpadán készül az első bemutatkozására egy Amy Herzog-drámában.



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.