Óriási a botrány: a királyi családról szóló legújabb könyvet visszahívták, "véletlen" benne maradt valami

Forrás: AFP/Adrian Dennis -
balhé királyi család Hollandia Meghan Markle Vilmos herceg
Ahogy azt sejteni lehetett, már a boltokba kerülés előtt botrány övezi a brit királyi családról szóló Endgame című kötetet. A holland verzióba például belekerült az a két név is, akikről Meghan Markle azt állította, hogy rasszista kijelentéseket tettek és fiuk, Archie bőrszínét találgatták. A holland kiadó úgy döntött, visszahívja a túl sok információt tartalmazó kötetet, ám vélhetően nem ez az első és egyetlen balhé, amit a könyv megjelenése kivált majd. 

Ahogy írtunk róla, a napokban jelenik meg Omid Scobie Endgame című könyve, amelyben a brit királyi család szennyesét teregeti ki. Az egyik legsarkosabb állítása az volt, hogy Meghan Markle rasszistának nevezte a palota két tagját. Scobie akkor azt nyilatkozta, mivel nem akar magának bajt, a két név nem kerül bele a könyvbe. Most azonban – nem tudni, hogy egy baklövés miatt vagy szándékosan – a kötet holland fordításábaól kiderül, kikről is volt szó.

A brit királyi család szennyesét kiteregető Endgame holland fordítását visszahívták. Forrás: AFP/Adrian Dennis

Omid Scobie, a könyv szerzője azt állítja, semmi köze nem volt az Endgame holland kiadásához, így a kiszivárgott nevekért sem vállal felelősséget. Ő ugyanis már a könyv beharangozójakor leszögezte, nem akar ujjat húzni a királyi családdal, ráadásul az Egyesült Királyság törvényei is megakadályozták, hogy felfedje azok nevét, akik Meghan Károly királynak írt magánleveleiben szerepelnek – olvasható a Mirror cikkében, amely szintén nem teszi publikussá, hogy kikről van szó.

A könyvben egyébként szó esik arról is, hogy Vilmos forrófejű herceg, ráadásul alkalmatlan királynak tartja az apját.

A Buckingham-palota még nem reagált az incidensre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.