Michael Schumacher ügyvédje végre elárulta, miért nem mondanak semmit a sportoló állapotáról

zárójelentés Michael Schumacher baleset ügyvéd
Michael Schumacher családjának ügyvédje elárulta, hogy közel egy évtizeddel a síbaleset után sem adtak ki egészségügyi zárójelentést az F1-es pilótáról. Igyekeznek magánügyként kezelni a versenyző egészségi állapotát, ugyanis ha nem így tennének folyamatosan tájákoztatni kellene a rajongókat és a médiát.

2013. decemberében Michael Schumacher síbalesetet szenvedett, amelynek következtében orvosi kómába került. Néhány hónappal később a családja genfi otthonába szállították, és innentől kezdve állapotát szigorúan titokban tartották.

Forrás: AFP/Dimitar Dilkoff

A Schumacher család ügyvédje végre most megmagyarázta, hogy miért tettek így.

Az ügyvéd elmondása szerint sokat mérlegeltek, hogy jó ötlet lenne-e egy zárójelentést közzétenni Michael egészségügyi állapotáról, de úgy gondolták, ezzel nem lenne vége, újra és újra tájékoztatást kellett volna adni az autóversenyző állapotáról.

Schumacher közeli ismerősei azonban néha beszélnek az pilóta állapotáról. A Ferrari korábbi főnöke, Jean Todt elárulta, hogy az 54 éves versenyző a legjobb kezekben van és olyan emberekkel van körülvéve, akik szeretik őt.

Erről itt írtunk korábban:

Michael Schumacher családja csak a hozzájuk legközelebb álló emberekkel osztják meg az egykori pilóta állapotáról szóló információkat, a nyilvánosság a tragikus baleset óta szinte semmit nem tud. Ralf Schumacher, aki maga is egykori F1-es versenyző, egyike azoknak, aki mindent tud bátyjáról, de nem volt hajlandó túl sokat elárulni, amikor róla kérdezték a német Bunte magazinnak adott friss interjújában.

Decemberben lesz 10 éve, hogy a síbaleset történt. Felix Damm elmondása szerint a rajongók többsége jól kezeli a helyzetet és tiszteletben tartja, hogy Schumachernek védelemrevan szüksége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.