Bridget Fonda az egyik leghíresebb hollywoodi klán tagja

Danny Elfman and Bridget Fonda
Northfoto/Matt Baron/BEImages - Matt Baron/BEImages
hollywood Bridget Fonda Henry Fonda Volt egyszer egy Vadnyugat
Az egyik leghíresebb hollywoodi klán tagja és az egyik leghíresebb hollywoodi zeneszerző felesége. Már gyerekként egy klasszikus mozifilmben debütált, de több mint két évtizede nem lépett kamerák elé. 60. születésnapját ünnepli a filmcsillag Bridget Fonda.

A rokonai is világsztárok

Igazi hollywoodi színészdinasztia tagja. A nagyapja, Henry Fonda olyan filmklasszikusok sztárja volt, mint a Volt egyszer egy vadnyugat, vagy a Tizenkét dühös ember. Az apja, Peter Fonda többek a Szelíd motorosok révén vonult be a filmtörténetbe. A nagynénje, Jane Fonda kétszeres Oscar-díjas színésznő, aki nem mellesleg világszerte ismert mozgásformává tette az aerobikot.

Peter Fonda, Bridget Fonda, Jane Fonda és Troy Garity családi portré
Családi portré, Peter Fonda, Bridget Fonda, Jane Fonda és Troy Garity
Forrás: Ben Rose/WireImage

 

Olasz és norvég vér is folyik az ereiben

Az ősei Európa legkülönfélébb szegleteiból származnak. A legnagyobb részben holland, angol, skót és francia felmenőkkel rendelkezik, akadnak flamandok és olaszok is közöttük, de még norvég ős is akad a családfán. 

 

Az apja az öngyilkos szerelme után nevezte el

A Bridget keresztnevet meglehetősen bizarr módon kapta a színésznő. Bridget Hayward tiszteletére nevezték el így, aki a nagyapja, Henry Fonda első feleségének, Margaret Sullivan-nek egy későbbi kapcsolatából származó lánya volt, és aki fiatalon öngyilkosságot követett el. Henry Fonda és Margaret Sullivan ugyanis barátok maradtak egész életükben, és a gyerekeik is ismerték egymást, sőt Peter Fonda titokban szerelmes is volt Bridget Haywardba.


Egy filmtörténeti klasszikusban debütált

Az első filmszerepét az apja főszereplésével készült Szelíd motorosokban játszotta, Igaz, talán túlzás szerepről beszélni, mivel kislányként csak az egyik volt a filmbeli hippikommunában felbukkanó statisztagyerekek között. 

18 év telt el az első két filmszerepe között

Fonda ilyen környezetben is csak későn kezdett el érdeklődni a színészkedés iránt, és még később kezdett el szerepelni filmekben. Egy középiskolai előadás révén kapott rá a dologra, utána a híres Lee Strasberg intézetben tanulta a szakmát, és csak a Szelíd motorosok után 18 évvel állt újra mozifilmben kamera elé az Ária című szkeccsfilm kedvéért.

 

Olvasás nélkül dobta vissza egy sikersorozat forgatókönyvét

A kilencvenes évek közepén felkínálták neki az Ally McBeal című későbbi sikersorozat főszerepét, ő azonban inkább el se olvasta a forgatókönyvet, mert attól félt, hogy túlságosan tetszene neki. Hogy akkor mi volt a baj? Abban a korszakban a tévésorozatok presztízse még nagyon máshol volt, mint manapság, és a színésznő inkább a mozifilmes karrierjét akarta előmozdítani.

 

Súlyos autóbaleset miatt maradt le egy szerepről

2003-ban alaposan összetörte a Jaguarját és saját magát azon a nevezetes malibui autópályaszakaszon, ahol számos másik hollywoodi hírességnek is akadtak már problémái. A balesetben megsérültek a csigolyái, ami miatt vissza kellett mondania az Ügyvédek című sorozatban kapott szerepét.

 

Hollywood egyik leghíresebb zenésze a férje

Épp az említett autóbaleset után néhány héttel jelentette be az eljegyzését Danny Elfmannal, aki olyan filmek és sorozatok zenéinek komponistájaként lett világhírű, mint a Karácsonyi lidércnyomás, Batman, a Wednesday, a Született feleségek, a Simpson család, vagy A szürke ötven árnyalata. 2003 végén össze is házasodtak, és 2005-ben érkezett meg a kisfiuk, Oliver.

Danny Elfman and Bridget Fonda
Bridget Fonda és férje, Danny Elfman, Hollywood egyik leghíresebb zenésze
Forrás: Northfoto/Matt Baron/BEImages

Több mint két évtizede nem színészkedett

2001-ben szerepelt utoljára mozifilmben a Játssz a tűzzel! egyik szereplőjeként. A következő évben még felbukkant A Hókirálynő című tévéfilmben, de utána bejelentette a visszavonulását azzal az indokkal, hogy csak a családi életére szeretne koncentrálni.

 

Nem ismernéd meg, ha találkoznál vele

Bridget Fonda olyannyira visszavonult a nyilvánosságtól, hogy több mint két évtizeden át fotó sem jelent meg róla sehol. Épp ezért kelthetett akkora figyelmet az a néhány lesifotó, amit a közelmúltban kaptak le róla bevásárlás közben, és amin egy nagyon megváltozott külsejű Bridget Fonda látható. 

EXCLUSIVE: Bridget Fonda is Pictured on a Rare Outing in Los Angeles
Bridget Fonda, lesifotó, amit a közelmúltban kaptak le róla
Forrás: Northfoto


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.