Ennyiért szórakoztatják közönségüket a legnépszerűbb hazai előadók

Csináljuk a fesztivált döntő 2022 április 2-án, Wolf Kati
Szabó Gábor - Origo -
gázsi Azahriah Tóth Vera zenész Wolf Kati
Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy vajon mennyit is keresnek a sztárok egyetlen fellépéssel. Nos, ez nagyon változó, de egy nyilvánosságra került gázsilista alapján megközelítőleg lehet tudni, ki mennyiért áll a színpadra.

A listának a TV2 Tények járt utána. A műsor stábja egy fesztiváligazgatót és egy zenei menedzsert is megkérdezett arról, szerintük mennyi az annyi.  Nem meglepő módon az élen ott a Puskás Arénát háromszor megtöltő Azahriah áll 6 milló 350 ezer forinttal. 

azahriah
Azahriah vezeti a mezőnyt
Forrás: Forrás: VOLT Fesztivál

Őt követi 5 millióval többek között a BSW, a Wellhello, vagy épp a Follow the flow. 3,8 millióért lép fel a hírek szerint a Hooligans és 2 millióért Tóth Vera vagy épp Wolf Kati, de a lista rendkívül hosszú - tudta meg a Ripost.

Tóth Vera
Tóth Vera a Megasztár óta hazánk egyik legsikeresebb előadója. 
Forrás: Koncz Márton - Origo

Érdemes onnan kiindulni, hogy ki képes megtölteni egy arénát nem manipulált vagy ingyenes módon.

– nyilatkozta Tabár Zoltán zenei menedzser, Süli András, a Campus Fesztivál igazgatója pedig arról beszélt, hogy egy rendezvényen belül is nagyon eltérő az előadók gázsija. 

Óriási a szórás, főleg egy akkora fesztiválon, mint a Campus Fesztivál, ahol több mint 200 előadó lép fel. Van olyan helyi feltörekvő előadó, akinek 40-50 ezer a tiszteletdíja, másoknál pedig több millió forint

– osztotta meg a lappal. A szakember hozzátette, nem mindenki tudja, de fontos, hogy a fellépti díj nem az előadó tiszta nyeresége, abból még sok minden lejön, mint a menedzsment százalékos díja, az útiköltség, a km díj vagy épp például a stábköltség.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.