Keanu Reeves kevesebb gázsival is megelégszik: sok pénzről mondott már le mások javára

Keanu Reeves
Getty Images -
nagylelkű Keanu reeves pénz
Nem véletlen, hogy a színészt Hollywood egyik legemberibb sztárjának tartják. Keanu Reeves örömmel mondott le gázsija egy részéről, hogy az általa tisztelt színészek bére beleférjen a költségvetésbe.

Keanu Reeves ismert önzetlen természetéről, és arról, hogy általában nem úgy viselkedik, mint egy hollywoodi sztár. Közvetlen, földhozragadt és emberi, a rajongók pedig imádják ezekért a tulajdonságaiért persze amellett, hogy remek színésznek is tartják. Gázsijával sem foglalkozik túl sokat, az elmúlt években bizonyította, hogy a jó produkció és az, hogy általa tisztelt színészekkel játszhasson számára fontosabb, mint a sok pénz. 

Keanu Reeves
Keanu Reeves nagylelkűségét többször bizonyította
Forrás: Forrás: AFP

Keanu Reeves többször elégedett meg kisebb fizetéssel

A színész a Mátrix - Újratöltve kaszkadőrcsapatának mind a 12 tagját Harley Davidson motorkerékpárokkal ajándékozta meg erőfeszítéseikért. 

"Csak szerettem volna... még jobban megköszönni mindazoknak, akik segítettek abban, hogy ez legyen - szerintem - a filmtörténet egyik legnagyobb filmes harca"

 - árulta el ajándékáról a színész, aki nagylelkűségéről többször tanúbizonyságot tett. A színész a Mátrix-filmekből származó egyéb jövedelmeiről is lemondott, hogy a speciális effekteket készítő csapatnak nagyobb költségvetése legyen, de a gyázsija egy nagy részét is elengedte már azért, hogy az általa tisztelt színésszel játszhasson. 

Al Pacino iránti csodálata vezetett oda, hogy az 1997-es Az ördög ügyvédje című film készítésekor Keanu Reeves - aki nemrég új külsőt villantott - örömmel vállalt 2 millió dolláros fizetéscsökkentést. A film teljes költségvetése 56 millió dollár volt, ebbe Al Pacino már nem fért volna bele, ha Reeves nem dönt úgy, hogy megelégszik kevesebb pénzzel. A színész hasonló áldozatot hozott a 2000-es A cserecsapat című film esetében: állítólag 90%-os fizetéscsökkentést vállalt, hogy Gene Hackman szerepet kaphasson. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.