Szarvasbébi: a pszichológus szerint ezért írta Martha minden üzenete alá - "az iPhone-omról küldve"

Szarvasbébi, 2024 - Baby Reindeer - TV Series
Nortfoto -
igaz történet Szarvasbébi (film) Richard Gadd limerencia iPhone
Hatalmas port kavart a Netflix áprilisban debütált minisorozata. A Szarvasbébivel kapcsolatban túlzás nélkül minden érdekli az embereket, kiváltképp az a nő, akiről Richard Gadd Martha karakterét mintázta.

A Netflix sorozatában a Donnyt alakító komikusnak Richard Gaddnak Martha 41 071 e-mailt, 350 órányi hangüzenetet, 744 tweetet , 46 Facebook- üzenetet és 106 oldal levelet küldött. Ha pedig ez önmagában nem lenne elég, ahogy a Szarvasbébiben is láttuk, a mailek aláírása is árulkodik küldője pszichés állapotáról. Martha ezeket úgy zárta: "az iPhone-omról küldve", néha pedig hibásan, az "Ihpone-omról küldve", ami minden kétséget kizáróan nyilvánvalóvá tette, hogy Gadd zaklatója maga írta oda ezeket, és nem iPhone-készülékkel rendelkezik. 

real Martha, Szarvasbébi, Fiona Harvey
Szarvasbébi: Fiona Harvey beperli a készítőket
Forrás:  Piers Morgan Uncensored/Youtube

Dannielle Haig okleveles pszichológus úgy véli, hogy Martha, azaz Gadd valódi zaklatója, Fiona Harvey - aki csütörtök este adott interjút Piers Morgan műsorában -, korábban valóban olyan munkakörben dolgozott, ahol iPhone-t használt. 

Az, hogy a több, mint 40 000 e-mailjét ezzel a hamis aláírással látta el, nemcsak a Donny iránti megszállottságáról tanúskodik, hanem valószínűleg arról is, hogy képtelen megbékülni új valóságával. Az aláírás nem a tényleges eszközről szól, hanem inkább arról, amit képvisel: az elithez tartozás érzését és egy olyan világot, ahol még tisztelték és sikeres volt. Gadd zaklatója így próbált stabil és a normális életszínvonalat mutatni a külvilág felé, és ezzel együtt önmagával is elhitetni, hogy megőrizte korábbi identitását.

Harvey Piers Morgan műsorában elmondta, nehezményezi, hogy sem a Netflix, sem Gadd nem vette fel vele a kapcsolatot a Szarvasbébi  készítése során, hozzátette, ő maga nem nézte meg a sorozatot, a benne történtek egy részét azonban cáfolta és kijelentette jogi lépéseket tesz. 

 

Az alkotók többször is hangsúlyozták, nem szerették volna, ha kiderül az igazi Martha személye, ők nem emberekről, hanem jelenségről kívántak sorozatot készíteni. A limerenciáról később Martha karakterének megformálója Jessica Gunning színésznő is beszélt. 

2024 - Baby Reindeer - TV Series, Szarvasbébi
Szarvasbébi: Richard Gadd a saját élete traumáit dolgozta fel a minisorozatban
Forrás: Northfoto

Az igaz történeten alapuló Szarvasbébi (eredeti címén: Baby Reindeer)  április 11-én debütált és az angol nyelvterületen szinte azonnal a toplista élére került, majd Magyarországon is jó ideig a legnézettebb Netflix-tartalom volt. A Szarvasbébi alkotója és főszereplője Richard Gadd, aki életének traumáit dolgozza fel a minisorozatban. Donny Dunn a már nem is annyira kezdő, de nem is befutott humorista története, akinek élete teljesen felborul, amikor a bárba, ahol dolgozik betér egy magányos nő, ő pedig megsajnálja és meghívja egy teára. Martha (akit Jessica Gunning formál meg) onnantól kezdve rákattan a férfira, a megszállottja lesz és pokollá teszi az életét. 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.