fashion week a nap cikke színésznő ikon Brigitte Bardot sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
"Nagyon boldog voltam, nagyon gazdag, nagyon szép, nagyon körülrajongott, nagyon híres, és nagyon boldogtalan." Egyetlen mondatban pompásan összefoglalta saját életét Brigitte Bardot - BB, a nők bálványa, a férfiak fantáziája, minden idők aranyszőke istennője.
Cikkünk szerzője Takács Nóra, a Hogyan legyek jó nő? sorozat háziasszonya

Csatlakozz Nórához az iWiW-en és a Facebookon!


És Isten megteremté Brigitte Bardot-t 1934. szeptember 28-án, Párizsban. Mélyen vallásos, felső-középosztálybeli családban született. Édesapja mérnökként dolgozott saját vállalkozásukban, édesanyja pedig a gyerekek nevelésének szentelte idejét. Brigitte-et és másik lányát, Marie-Jeanne-t balettozni taníttatta. A kisebbik lány nem jeleskedett túlzottan, Brigitte viszont tehetséges táncos volt és nagyon szépen mozgott. Olyannyira, hogy 1947-ben felvették a Párizsi Konzervatóriumba, ahol három évig tanult a híres Borisz Knyazev orosz koreográfustól. A tánccal töltött néhány év csodás alapot adott neki, ekkor formálódott tökéletesre a későbbiekben oly nagyon irigyelt teste.

Lépj be a Lifefashion virtuális próbafülkéjébe, próbálj és vásárolj a fotelből!


Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre a galériáért!

15 éves volt, amikor a tánctudása mellett szépségével is kezdte felhívni magára a figyelmet. Édesanyja egyik barátnője meghívta modellnek a saját divatbemutatójára. Talán ő sem gondolta még akkor, hogy a csupán egyszeri alkalomra tervezett modellmunkának lesz folytatása is. Pedig a show alatt többen is felfigyeltek rá a szakmából, és azonnal lecsaptak a friss szépségre. Egy évvel a bemutató után már az Elle magazin címlapján szerepelt, ami fontos állomás volt karrierjében. Ekkor találkozott a fiatal Roger Vadim rendezővel, akit szintén lenyűgözött Bardot szépsége. Felajánlott neki egy szerepet a következő filmjében, ami végül nem készült el, de elegendő kedvet csinált BB-nek ahhoz, hogy eldöntse, ő bizony színésznő lesz.

Tipp! Rihanna legbotrányosabb privát fotói! (18+)


1952-ben indult filmes karrierje az Őrült szerelem című filmmel. Még ebben az évben, 18 évesen férjhez ment a már említett Roger Vadimhoz, akivel végül csak öt évig voltak házasok. BB később így nyilatkozott házasságukról: "Egyszerre volt a tanárom és a társam. Teljesen rábíztam magam." Szerelmük egyébként jóval megelőzte a házasságukat, Brigitte már az első pillanatban beleszeretett a férfiba, ahogy az is a lányba. Azonban hiába mondogatta az akkor 15 éves Brigitte, hogy férjhez megy, vallásos szüleit leverte a víz, és eltiltották őket egymástól. Erre aztán a durcás lány fogta magát, és öngyilkossággal próbálkozott: betette a fejét a sütőbe. Szülei még idejében észrevették, így nem lett baja. A nagy izgalom után megenyhült szülők megígérték neki, hogy 18 évesen feleségül mehet Vadimhoz. Így is lett.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre a galériáért!

Brigitte közben tovább építette karrierjét. Első filmje után ugyan kezdett körülötte mozgolódni a sajtó, nagyobb visszhangot viszont csak 1953-ban ért el, amikor megjelent a cannes-i filmfesztiválon. Az amerikai ismertséghez azonban még ennél is több kellett. 1956-ban elkészült első világhírű filmje, az És Isten megteremté a nőt, szintén Roger Vadim rendezésében. A film bombaként, mi több, időzített szexuális bombaként robbant. Brigitte egy kissé erkölcstelen, fiatal lányt játszott a filmben, aki felbolygatta a nyugodt Saint Tropez városkát. Juliette a filmben ártatlan és gaz csábító egyszerre, akárcsak a valóságban Brigitte. Szőke hajával, tökéletes testével örökre megbabonázta a férfiakat. A nőket is teljesen megőrjítette, mindegyikük úgy akart kinézni, mint ő. A filmben egyébként előszeretettel viselt bikinit, ami akkoriban még nagy szentségtörésnek számított, a bikini ugyanis tiltott viselet volt. Egy kilátszó köldök maga volt a Sátán. A film után viszont felbátorodtak a nők, és felvették a kétrészes fürdőruhákat. Furcsállom amúgy, hogy a bikinit nem bbkininek nevezzük, no de ez egy másik történet. Érdemes egyébként belenézni kicsit a filmbe, ha valaki nem látta. Brigitte alakja olyan pompázatos, hogy szebbet rajzolni sem lehetne: vékony, ahol kell, teltebb, ahol szükséges. Tökéletesen buja az egész nő, úgy, ahogy van. Kérdés sem fér hozzá, ő volt Európa Marilyn Monroe-ja.

A BB-láz mindenkit levett a lábáról. A Beatles minden tagja odavolt Brigitte-ért, Bob Dylan neki ajánlotta első számát. Nők százai szőkítették a hajukat, és próbálták lemásolni ikonikussá vált, kissé kócos hajzuhatagát, amit valószínűleg nem vízzel mosott, hanem száraz samponnal dörzsölt át a hatás kedvéért. Sminkje szintén divatot teremtett: vastag, cicás, fekete tusvonal, erősen festett szempillák, rúzsozott, kontúrozott, érzéki ajkak jellemezték. Ruházkodása, stílusa is követendő példának bizonyult. Kedvelt fogása volt, hogy nem hordott cipőt és mezítláb jelent meg akár a legdrágább párizsi étteremben is, ha úgy hozta kedve. Szerette a farmernadrágot egyszerű pólóval viselni, ami a tökéletes testén úgy állt, mintha magára Barbie babára húzták volna rá ezt a két két, látszólag egyszerű darabot. Ha épp nem mezítláb flangált, akkor balerinacipőben, amit Audrey Hepburnnel együtt népszerűsítettek. Míg Audrey-n elegánsan mutatott egy ilyen cipellő, addig Brigitte ebben is olyan dögös volt, hogy nem lehetett mást nézni, csak a bokáját - vagy a csupasz, hosszú lábát. Előszeretettel viselt ugyanis nagyon mini szoknyákat, nadrágokat derékban megkötött inggel, melltartó nélkül természetesen. Álljunk itt meg egy pillanatra!

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre a galériáért!

Szerintem két fajta szép nő létezik. Az egyik tudja, hogy szép, de visszafogottan öltözködik, sminkel, éli az életét. Ez a Grace Kelly típusú szépség, ami többnyire a hűvös jelzővel párosul. Én inkább mondanám kifinomultnak, semmint hűvösnek. A másik pedig a Brigitte- vagy a Marilyn-típus. Ilyenkor szép a nő, de mellé még kihívóan is öltözködik, dögösen sminkel, és hihetetlen tehetséggel játssza a naivát, az ártatlan kislányt és a démoni nőt egyszerre. Ez a szexbomba típus, aki mindent visz a férfiaknál. Brigitte ilyen. Lehet ezért szeretni, vagy elítélni, egy bizonyos: figyelemreméltó jelenség volt a javából. Ezt mindig is tudta, nem is akart ellene tenni, sőt! Nem jött zavarba, ha félmeztelenre kellett vetkőznie egy filmben, ahogy akkor sem, amikor meztelenül fotózták - akár nyilvánosság előtt is.

Tudj meg minden érdekességet már a hírfolyamodból! Csatlakozz hozzánk iWiWen és Facebookon!



Miután 1957-ben elvált, egy darabig egyedül élt, majd kisvártatva, 1959-ben férjhez ment Jaques Charrierhez, akivel a Babette háborúba megy című filmben játszottak együtt. Brigitte terhes lett, aminek ő kevésbé, szerelme viszont nagyon örült. BB még nem állt készen az anyaságra, azt mondta, hogyan nevelhetne fel egy gyereket, mikor még neki is az anyjára van szüksége. A férfi viszont hallani sem akart az abortuszról. Brigitte terhessége utolsó hónapjaiban ki sem mozdult otthonról, a sajtó ugyanis teljes őrületbe kergette: mindenhová követték, egyfolytában zaklatták. Így emlékszik vissza a lakásban töltött időszakra: "Három hónapig éltem leeresztett függönyökkel, bezárt spalettákkal, elevenen eltemetve, mozdulatlanságra ítélve."

Végül 1960. január 11-én megszületett kisfiuk, Nicolas. Az anyai érzések azonban ekkor sem ébredtek fel Brigitte-ben. Hat héttel a szülés után már forgatta következő filmjét, a La Veritét. Szinte menekült otthonról, annyira megromlott a viszonya férjével, akit az első adandó alkalommal megcsalt. BB összeszűrte a levet újdonsült filmbeli partnerével, Sami Frey-jel, akivel a féltékeny férje összeverekedett egy kávézó teraszán. Az eset hatalmas botrányt kavart. A sajtó ezek után többet nem szállt le Brigitte-ről, akinek az idegei úgy meggyengültek, hogy öngyilkosságot kísérelt meg. Nem sokon múlt, de sikerült megmenteni az életét.1962-ben elvált férjétől, kisfia az apánál maradt. Brigitte nem foglalkozott túlzottan a dologgal, a következő években szinte nem is látogatta gyermekét és volt férjét. Helyette inkább újból megházasodott.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kattints a képre a galériáért!

1966-ban a milliomos Gunther Sachsnak mindössze egy hónappal a megismerkedésük után mondott igent. Jó, mondjuk elég romantikus lánykérést csapott Gunther: száz szál vörös rózsát szórt le Brigitte birtokára. Ki mondana erre nemet? A kezdetek kezdetén jó volt a kapcsolatuk, később azonban Brigitte többször panaszkodott rá, hogy a férfi csak azért vette feleségül, hogy felvágjon vele. Gunther más véleményen volt. Szerinte Brigitte-nek komoly problémái voltak, sosem lehetett tudni, mikor milyen hangulatban van, állandóan problémázott valamin. Ennek ellenére, miután 1969-ben elváltak, a férfi továbbra is segítette BB-t mindenben.

Közel harminc film után a színésznő úgy döntött, hogy elege van az állandó pörgésből, az erőszakos sajtóból, a csillogásból. 1973-ban abbahagyta a filmezést, hátat fordított az addigi kicsapongó életének. Visszavonult és létrehozta a Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt. Azóta is az állatok megmentésén fáradozik, méghozzá nagyon sikeresen. Kampányolt már a fókabébik kiirtása, a bundaviselés és az állatok esztelen legyilkolása ellen is. Még egyszer és utoljára férjhez ment, végre megtalálta az igaz szerelmet Bernard d'Ormale személyében. 1992-ben kötöttek házasságot és mind a mai napig együtt élnek. A férfi segített Brigitte-nek rendezni a kapcsolatát a fiával. Mára tehát, mondhatjuk, helyrebillent Brigitte Bardot élete. A filmes karrierjére nem szívesen emlékezik vissza, azt mondja, zűrzavaros időszak volt, most sokkal jobban érzi magát.

Amikor nemrégiben felröppent a hír, hogy megfilmesítik a színésznő életét, Brigitte elég elutasítóan nyilatkozott. Szerinte senki sem alkalmas arra, hogy megformálja őt. "Megvan a saját személyiségük, de nincs meg nekik az enyém" - mondta. Az biztos, ebben egyetértek. Isten tényleg megteremtette anno a Nőt: Brigitte Bardot-t, annak minden rossz és áldott tulajdonságával együtt.

Tipp! Pucér fenekek! Kattints a szexi képekért!



Amikor leszáll az éj... akkor indul a LifeNight!

Kíváncsiak vagytok, milyen az, amikor egy kicsit bujábbak, perverzebbek és szabadszájúbbak vagyunk, a pasik pedig végre elárulják, hogy hogyan szeretik? Akkor gyere, ismerd meg a titkos énünket!

Ezekkel a témákkal várunk Téged ma este 10 után a Life.hu-n!



Az elátkozott Mary Celestehttp://www.life.hu/szepulj/20120620-az-elatkozott-mary-celeste-a-kisertethajo-hatborzongato-tortenete.htmlPokahontasz szomorú meséjehttp://www.life.hu/szepulj/20120613-pokahontasz-az-indian-hercegno-szomoru-meseje.htmlA kis gyümölcsárus lány, aki elbűvölte a világothttp://www.life.hu/szepulj/20120529-takacs-nora-a-kis-gyumolcsarus-lany-aki-elbuvolte-a-vilagot.htmlGazdagság varázsütésre - J. K. Rowling mesés történetehttp://www.life.hu/szepulj/20120522-takacs-nora-j-k-rowling-a-harry-potter-ironojenek-meses.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.