házasság szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nő létünkre nem fogunk magunk ellen kampányolni, de igen sok fura és meghökkentő sztorit hallunk manapság a tőrbe csalt férfiakról...

Nem mondjuk, hogy szegények, védtelenek, és ezt mi, csúnya nők kihasználjuk, de bizonyára mindenki hallott már olyan rémtörténeteket, mikor valóban a gyengébbik nem képviselői tették (egy időre) pokollá a férfi életét. Rögtön kezdhetnénk azzal, hogy egy igazi férfit bizony nem lehet kényszeríteni, nem lehet befolyásolni, mert az ő döntése, hogy oltár elé áll-e, vagy sem. Igenis sok mindennel lehet manipulálni egy-egy jóhiszemű, szép lelkű, kevésbé taktikus embert.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Ütött a biológiai óra

Bár a házasság és a szülés időpontjai sok tényező miatt kitolódtak, van, hogy annyira odázódik a dolog, hogy úgy érezzük, azonnal lépni kell. A teóriák, orvosi szakvélemények évről évre változnak azzal kapcsolatban, hogy 30 éves kor előtt érdemes-e az első gyermeket megszülni, vagy később is belefér még. Ám inkább az élet az, ami úgy alakítja, hogy 30 körül a legtöbb nő már szeretne gyermeket. Nem mellesleg érkeznek az esküvői meghívók a középiskolai, egyetemi barátoktól, ilyenkor pedig nagyon nehéz büszkén viselni az egyedülállóság béklyóját. Ekkor sok nőben felmerül, hogy szüksége lenne már egy potenciális férjjelöltre. Aztán jön egy egész jóképű fickó, egész normális egzisztenciával, sőt, még nőtlen is. Remek, már csak meg kell fogni, nehogy elfusson. És itt kezdődnek a galibák...

Nincs igazi szerelem, de muszáj házasodni

A nő kezd fojtóan ragaszkodó lenni. Ha elmennek egy ékszerüzlet előtt, fél órákat tölt a kirakatnál - célzásképpen. Direkt a már házas ismerősökkel szervez közös programokat. A férfi nem szerelmes, de már neki sem ártana megállapodni, esetleg otthon is sokat froclizzák azzal, hogy miért nem vett még el senkit. Tehát a cél kb. megegyezik, azzal a különbséggel, hogy a férfi nem akarja mindenáron, a nő pedig igen. Addig célozgat, jár a párja nyakára, míg az megadja magát és feleségül kéri a lányt. Ilyenkor kétféleképpen sülhet el a dolog: jók együtt, jól alakul minden, és sosem bánják meg döntésüket, vagy a pasinak egy idő után leesik, hogy nem ez az, amire vágyott. Nem lesz happy end.

Csides Kata szexuálpszichológus szakértőnk véleménye:

Mindenki hallott már hasonló sztorikat. Véleményem szerint a nő két okból kezd irtózatos módon harcolni. Egyszer azért, hogy elvegye valaki feleségül és legyen gyereke. Pár év múlva pedig azért, hogy el tudjon válni, és legyen, aki mégis eltartja. A cikk végén említett nőtípus szerelem nélkül, felelőtlenül és roppant önző módon tönkreteszi mások életét. Minden a pénz körül forog, és nem számítanak az érzelmek. Csak az önös érdekek fontosak. A lényeg, hogy legyenek sikerek, kihívások, és legyünk trendik. Önállóság, kocsi, lakás, bankszámla. Nem értjük, hogy nem az "én" a fontos, hanem a "mi". Nagy ügy, legfeljebb elválunk... Erre tanít jelen társadalmunk normája. Szidhatnánk a nőket vég nélkül... Mégis megkérdezném: a férfi 40-50 körül miért hiszi azt, hogy egy fiatal nő tényleg őt akarja, és nem a pénzét?
Szakértőnktől itt kérdezhetsz!

Terhes vagyok, vegyél feleségül!

Ez a leggyakoribb felállás. A pár együtt van, esetleg minden rendben, de nem házasodtak össze, nem is beszéltek még erről, vagy ha beszéltek is, a férfi nem mutatott túl sok hajlandóságot. A nő viszont minden éjjel az esküvőjéről álmodik, nagyon vágyik rá, de tudja, hogy az álomból egyhamar nem lesz valóság. Ilyenkor könnyen az egyik legmeggondolatlanabb dologhoz folyamodik: egyszerűen "elfelejti" bevenni a fogamzásgátló tablettát. Aztán jön a terhességi teszt vásárlása és a nagy bejelentés. Szörnyen önző dolog ez, ha csak arra megy ki a játék, hogy végre oltár elé álljanak. Előfordulhat, hogy a férfi örömmel fogadja a hírt, csak a házasságot nem preferálja annyira, de az is megeshet, hogy arra kéri a párját, vetesse el a magzatot, hiszen előre nem beszélték meg a gyerekvállalást. Egy nő nem kockáztathatja meg azt, hogy egyedül maradjon kismamaként, csak azért, hogy magához láncolja a gyermek apját. Azok a babák, akik feszült környezetbe születnek, nem lesznek olyan kiegyensúlyozottak, mint a harmóniába érkező társaik. Mennyi olyan sztorit hallani, hogy egy pár összeházasodik, és már akkor szétmennek, amikor még csak útban van a baba, vagy éppen nincs még kétéves sem. Nem szabadna makacsul ragaszkodni a házasság intézményéhez, és nem szabadna egy ártatlan kisgyermeket kitenni annak, hogy ő legyen a kapocs a szülei közt.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]

Itt a lét a tét

Dögös sportkocsi, szuper lakás, jacuzzi és luxusutazások. Kinek ne lenne vonzó mindez? A hölgynek szüksége van a jólétre, sőt, lételeme a rongyrázás, ezért olyan társat keres, aki mindent meg tud adni neki - anyagilag. Először a nagy fényűzésben nem is foglalkozik az érzelmi oldallal, csak az anyagi javak izgatják. Magába bolondítja a vagyonos szépfiút vagy érettebb urat, elveteti magát, és egy ideig nagy a boldogság, amolyan Dagobert bácsis dollárjelek pörögnek a nő szemében. A férfi belebolondul, ezért mindent megad neki, amit csak kíván, de mivel a nő nem táplál túl mély érzelmeket, hamarosan ráébred, hogy egy csillogó kalitkában él, érzelmeitől megfosztva. Ilyenkor sokszor a hűtlenség mezejére lép, vagy csak szimplán nem vesz tudomást a szerelmes mecénásról. Lehet, hogy életük végéig együtt maradnak, csak mert a hölgy képtelen lemondani a luxusról, de eközben folyamatos megaláztatásokkal földbe döngöli a férfit. Ritkább esetben lelép, a pasi pedig ott marad sok pénzzel, szerelem nélkül.

Franco Marco tollából:

Nem a pénzért szereti
Joci barátom múlt héten lett ötven éves. Korához képest jól tartja magát, van munkája, cégvezetői fizetése, viszont nincs felesége, ráadásul szórakoztató figura. Vica pár hónapja szeretett belé. A lány csinos, magas, szép szemű, viszont nem ötven-, hanem harmincéves. Lesz, mindjárt. Most még csak 28. Jocival ellentétben nincs munkája, de meg kell hagyni ő is nagyon szórakoztató. A múltkor például nevettem egy viccén. Joci biztos benne, hogy Vica nem a pénzéért van vele, hanem a kiforrott személyiségéért rajong. A barátom büszke erre. Vica jövőképében nem szerepel gyerek, szerinte ez nem trendi már, sokkal inkább egzotikus utakról fantáziál. Jocit mindez komoly elégedettséggel tölti el, merthogy gyereke már van, kettő is, utazni viszont szeret. Teljes a harmónia az élet minden területén. A lány például imádja Joci kissé már beesett mellkasát, Joci viszont megőrül Vica feszes seggéért. Múltkor meg azt mesélték, hogy kapcsolatuk során eddig csak egyszer veszekedtek, de akkor sem pénzen, vagy érzelmeken, hanem azon, hogy hova a francba tette Vica a "tévénézős" szemüveget, mert nélküle nem látja Joci azt a "kurva híradót". Szép, őszinte kapcsolat az övék. Annyira szép, hogy mindjárt könnyezek.

Ha egy témában már hosszú ideje tanácstalan vagy, kérdezd Franco Marcót, aki kendőzetlen véleményével téged is felhomályosít.
Marcótól itt kérdezhetsz!
Barátkozz Marcóval a Facebookon is!
Légy Marco ismerőse az Iwiwen is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.