párkapcsolat tanulmány szakítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A korábban hitt hét évnél mára már négy évvel hamarabb következik be a párkapcsolatokban a legválságosabb időszak - áll egy brit tanulmányban.

A tanulmány készítői - akiket egy filmstúdió bízott meg a kutakodással - 2000 brit felnőtt megkérdezése alapján vonták le következtetéseiket. Az okok is megváltoztak: a 21. században a hízás, a "sündisznóállás", a levágott körmök fürdőszobában felejtése, a horkolás és ehhez hasonlók juttatnak hamar mélypontra egy kapcsolatot. A harmonikus kezdeti időszak kevesebb mint felére zsugorodásában főszereplő a hosszabb munkaidő, a pénz miatti aggódás is. A megkérdezettek "minősített többsége", bő kétharmada - 67 százalék - a 3. esztendőt ítélte a legnehezebbnek.

Thinkstock
Thinkstock

Biztos kapcsolatgyilkosok

A felmérés összeállította a kapcsolatölő dolgok toplistáját is.

- Első a hízás és a testedzés elhagyása, 13 százalék tette az első helyre.
- Második a pénz és költekezés körüli vitasorozat, 11 százalék tartja a legfőbb bajnak.
- Harmadik helyre került a túl sok vagy ellentétes műszakokban végzett munka 10 százalékkal.
- Negyedik a tisztálkodás elhanyagolása 9 százalékos kapcsolatölő rátával.
- Ötödik helyen a rokonságok vannak: a fő baj, hogy általában a pár kölcsönösen sokallja a másik pereputtyával eltöltendő időt. Ezt is 9 százaléknyian jelölték meg legfőbb "harmónia-halálnemnek".
- A hatodik a romantika hiánya, továbbá a szexé - 8 százalékkal.
- Hetedik helyen az iszákosság áll 7 százalékos mutatóval.
- Nyolcadik a horkolás és az emiatti korholás, továbbá az "antiszociális alvási szokásvilág" - hogy ezen mit értettek a felmérők, arra nem tért ki a Reuters brit hírügynökség, feltehetően a fogcsikorgatástól kezdve a lámpaégetésig minden benne van - 6 százalékot kapott.
- Kilencedik a divatjamúlt öltözködés, a régi ruhák, alsóneműk viselése az elnyűttségig - 4 százalékkal.
- A párelidegenedési top 10 utolsó helyezettjei a fürdőszobai szokások, például levágott körmök, szőrszálak hátrahagyása. Ezt 4 százaléknyian mondták legfőbb gondnak.

Tippünk: Randizz az interneten!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.