Gyönyörhozó, karcsúsító szexpózok a Káma Szútrából

szex mozgás Káma Szútra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem szereted sem a csoportos fitneszt, sem a magányos tréningeket? Eddz párosban a pároddal! Próbáld ki a Káma Szútrát - természetesen kettesben!

1. Selyemhernyó a gubóban

Ez a póz a misszionárius pozitúra egyik változata. A vállad, a hátad és a feneked az ágyon vagy a padlón nyugszik, a lábaddal pedig átkulcsolod a kedvesed derekát. Ez a "gyakorlat" a hasadat, a fenekedet és a lábad izmait erősíti.

2. A szenvedély hídja

Ez a pozitúra igazi szexfitneszgyakorlat. Te vagy alul, de csak a vállad és a talpad van a talajon (kvázi vedd fel a jógahíd ászanát), a karoddal öleld át a pasidat, aki négykézláb áll a combjaid között. Ez a gyakorlat mindkettőtök kar-, hát-, has-, fenék és lábizmait erősíti, ezen kívül fejleszti a mozgáskoordinációtokat is. Ha rendszeresen bevetitek ezt a pózt, látványos eredményeket érhettek el az izmosodás terén.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



3. A fogó

Ez a póz tulajdonképpen senki számára nem lehet ismeretlen, bár fitneszszempontból még talán nem tudsz mindent. A pozitúra különlegessége, hogy az aktusnak kereken 100 szívverésen át kell tartania, tehát az edzésnek is. A fogó közben a pasid a hátán fekszik, a háta az ágyon vagy a talajon nyugszik, talpa a földön, térde behajlítva, te pedig rajta ülsz, szintén behajlított térddel, sípcsontod a talajon, kezeddel a mellkasán vagy a válla mellett támaszkodsz. A kedvesed ugyan nem lesz izmosabb a gyakorlattól, de a te felsőcombod, csípőd és feneked kemény izommunkának van kitéve az aktus közben. A lovaglóülés csodát tesz a lovaglóizmokkal is!

4. A mandarinrécék

Ez a pozitúra a nyugati szexkultúrába kanálpózként került be, a Káma Szútrában viszont ilyen költői neve van. Mindketten feküdjetek az oldalatokra, te elöl, a pasid hátul. Bár ez a gyakorlat kényelmesnek látszik, ne hagyd magadat becsapni. Ez a fekvő pozíció ugyanis erőt követel a medence és a fenék izmaitól, és erősíti is ezeket a területeket. Ezen kívül jó hatással van az alsó hasizmokra, a combizmokra is, mozgékonyabbá, hajlékonyabbá teszi a gerincoszlopot.

5. A szög beverése

Ehhez a pózhoz feltétlenül szükségetek lesz egy biztos pontra, például egy falra, ajtóra vagy stabil szekrényre, aminek nekitámaszkodhattok. A szög beverése elsősorban a kedvesed számára jelent fizikai "munkát", hiszen ő áll, miközben te átfogod a csípőjét a lábaddal, és kezeddel a vállába kapaszkodsz. Míg a pasidnak a hasa, a feneke és a lába feszül, a te izmaidnak az egyensúly megtartásáért kell keményen dolgozniuk.

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]



6. W

A W-pozitúra sokkal kevésbé bonyolult, mint amilyennek látszik, bár tény és való, hogy kell hozzá némi ügyesség. Álljatok mindketten négykézlábra, fenékkel egymás felé. Miközben a behatoláson dolgoztok, a térdeteket emeljétek fel a talajról, így talán könnyebb lesz. Ez a gyakorlat azon túl, hogy remekül feldobja az unalmassá váló szexuális életet, megmozgatja a kar-, hát-, has- és lábizmokat. Sőt, az állóképességetekkel is csodát tesz.

7. A kecske és a fa

Ehhez a pózhoz szükségetek lesz egy székre vagy bármilyen ülőalkalmatosságra. A pasid leül, te pedig háttal helyet foglalsz az ölében. Neki valószínűleg nagyon kényelmes lesz ez a póz, hiszen neked kell mozognod, így viszont te is fogsz erősödni is - méghozzá a csípő- és lábizmaidat hozhatod formába.

8. Nyuszika

Ennek a póznak a kivitelezése kemény lábmunkát igényel! A pasid lefekszik a földre, felhúzza a lábát, a talpa a talajon nyugszik, te az ölébe ülsz és a lábadat vagy az övére teszed, vagy a lába között a talajra, hajlított térddel. Ez a pozitúra elsősorban a has, a csípő, a fenék és a comb izmait dolgoztatja meg, de neked a hátizmaid is erősödnek nyuszikázás közben.

A Káma Szútra edzésből naponta egy gyakorlat végzése az izmokra és a szexuális életre is igen jótékony hatással van. Ha végeztetek mind a tíz pozitúrával, lehet elölről kezdeni az izzasztó gyakorlatozást.

Csides Kata szexuálpszichológus szakértőnk véleménye:

Csides Kata szexuálpszichológus szakértőnk véleménye:
Ez bizony így igaz. A legjobb zsírégető maga a szex. Sok-sok kutatás bizonyította már! A szex maga az egészség! Ennél jobb edzés nem is létezik. Esetleg el lehet gondolkodni egyéb pozitúrák kipróbálásán, elvégre 365 pozíció van. Az év minden napjára jut egy új a régi megszokottak mellett. Próbálj ki minden pozíciót ahhoz, hogy tudd azt, hogy számodra mi a legjobb. Hiszen, ha tudod, hogy hogyan érheted el a legkönnyebben az orgazmust, akkor tudsz segíteni a párodnak azzal, hogy megmondod neki, mit tegyen ennek érdekében. A szex közös örömszerzés olyan módon, amely mind a két félnek megfelel. Talán ez is lehet annyira fontos, mint maga az egészséges, edzett test. Szakértőnktől itt kérdezhetsz!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.