párkapcsolat szex szexualitás titok szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkinek vannak titkai, kisebbek, nagyobbak, vállalhatóak és olyanok is, amelyeket jobb, ha nem osztunk meg senkivel. A kérdés csupán az, hogy egy új párkapcsolatban őrizgessük vagy tartsuk meg őket magunknak? A Life.hu-n két éve ez volt az egyik kedvenc cikketek.

Egy új kapcsolat kezdetén mindenki a legjobb arcát szeretné mutatni a másiknak, a kislányos nő még szelídebbnek, a belevaló pasi még keményebbnek mutatja magát, és egy ideig el is hisszük (önmagunkról is), hogy jobbak, szebbek, okosabbak és ártatlanabbak vagyunk, mint a valóságban. Később aztán könnyen kiderülhet, hogy "igaziból" haragtartóak vagyunk, az értelmes párbeszéd helyett duzzogva fordítunk hátat egy éles konfliktushelyzetben, utáljuk, ha a másik selypítve beszél, és így tovább.

Thinkstock
Thinkstock

Az ágyban is kialakul egy - kicsit eltúlzott - kép a másikról, ami aztán átalakul. A közös tapasztalatok mellett sok minden letisztul a szexben, ám ennek ellenére az előzetes szexuális tapasztalatokról és arról, hogy valójában mi is az, ami olyan igazán beindít az ágyban, valahogy nehéz beszélni. De fontos, hogy a másik minden egyes kis kalandunkról tudjon? Vajon szükség van-e arra, hogy a partnerünk pontosan be tudja azonosítani egykori szexpartnereinket?

Péniszfajták - Avagy mi kell a nőnek? (18+)


Tipikus szextitkok

1. Partnerszám

Tény, hogy a nők jelentős része a töredékét sem vallja be szexpartnereinek, vagyis ha az egykori kalandjairól kell beszámolnia, bőven kevesebbet mond, mint a valóság. Magyarul, simán füllent a szexakciók számáról. Hogy miért? Mert a mai napig nehezen vállalható nyíltan a nő szexuális nyitottsága, és amíg egy pasinál a magas partnerszám a potencia pozitív kifejezője lehet, addig a szexuálisan aktív nőt egyszerűen cédának bélyegzi a társadalom. Sokszor az új partnernek sem tetszik az, ha kiderül, hogy kedvese ágyában bizony több pasi fordult meg a kelleténél.

Thinkstock
Thinkstock

2. Konkrét szexpartner

Sokszor valóban nehéz a szemébe mondani a másiknak, hogy annak barátjával, testvérével vagy éppen a főnökével is áldoztunk egykor a szex oltárán. Úgy érezzük, hogy ezzel kínos helyzetbe hozhatjuk a másikat, főleg ha valóban közeli hozzátartozóról van szó, esetleg olyan valakiről, akivel a párunk naponta találkozik. Persze fontos kérdés, hogy mi történik akkor, ha éppen az egykori szerető szólja el magát, vagy veregeti barátságosan hátba a szerelmünket, esetleg kajánul gratulál, mert ő aztán igazán tudja, milyen remekül működünk az ágyban.

3. A szüzesség elvesztésének ideje

Feltehetőleg csak akkor titok a szüzesség elvesztése, ha nagyon korán, nagyon későn, esetleg extrém körülmények között esett meg a dolog. Netalán - utalva az előző pontra - új partnerünk közeli ismerőse segítségével veszítettük el ártatlanságunkat. Más esetben a szűzies kapunyitogatás dátuma csak egy időpont, amelyet egy borozós estén, kölcsönösen elmesélünk a másiknak.

Észbontó orális szex a pasidnak (18+)


4. Veszélyes szexkaland



5. Egyéjszakás kalandok



6. Szexkeresők



Thinkstock
Thinkstock



7. Prostitúció

Ha valaki pénzért árulta a testét, és van lehetősége arra, hogy ez titok is maradjon, valószínűleg soha nem fogja ezt elárulni a partnerének.

8. Előző partnerek méretei (pénisz, mell)

Sokszor marad titok az is, ha az előző partner méreteivel, teljesítményével elégedettebbek vagyunk, mint a mostanival. A szerszám- vagy mellméret (ha nagyobb és/vagy mutatósabb volt) elhallgatása érthető, hiszen kár lenne a párunkban feleslegesen rossz érzéseket kelteni. A teljesítménnyel kapcsolatban azonban legyünk őszinték: ez nem azt jelenti, hogy összehasonlító tanulmányt kell a másik orra alá dugni, hanem finoman jelezni kell neki, hogy mi a jó nekünk az ágyban, és hogy ezt tapasztalatból tudjuk.

Esküvő Disney-módra


9. Egy kis leszbiszex



10. Aberrációk, erőszak





Gazdag Enikő pszichológus véleménye

Egy jó és kiegyensúlyozott párkapcsolat alapja az őszinteség, amely szinte minden konfliktuson és problémán átsegíti a párt, ha tudnak az érzéseikről kommunikálni. Ha már korábban ismerte egymást a férfi és a nő, és ezután alakultak ki mélyebb érzések, ez is biztos alapot adhat a kapcsolatnak, hiszen vállallják önmagukat. Ha a pár tud beszélgetni, akkor a szex terén is nyíltan vállalhatják, hogy mi a jó, vagy mi a rossz számukra. A párterápia része az őszinteség és a jó kommunikáció megtanítása a feleknek, amivel hatékonyan tudják majd kezelni a problémáikat. Ha a párkapcsolat a nyílt kommunikáción alapul, szinte nincs olyan téma, amit ne tudnának egymással megosztani. Bizonyos dolgok, helyzetek részletezése felesleges lehet, arról kell és érdemes beszélni, ami jelenleg előreviszi a kapcsolatot.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Pasivélemény: "Kezdem unni, hogy finnyás" (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130218-szex-szexualitas-parkapcsolat-pasivelemeny-kezdem-unni-hogy-finnyas-18.htmlEzért szeretik a férfiak a nagy mellekethttp://www.life.hu/szeress/20130218-ezert-szeretik-a-ferfiak-a-nagy-melleket-kulonos-kutatasba-kezdett.htmlÍgy mondd meg, ha nem kívánod a szexet!http://www.life.hu/szeress/szex/20110304-szerelem-szex-parkapcsolat-mikor-mondjunk-nemet-a-szexre.htmlPasivélemény: "Ezért nem hívom fel!"http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130215-szex-szerelem-parkapcsolat-pasivelemeny-ezert-nem-hivom-fel.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.