párkapcsolat szex szexualitás túlsúly orgazmus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A telt nők szexuális életével kapcsolatban számos tévhit kering a köztudatban: "keményebben" meg kell dolgozniuk a sikerekért, több szexre vágynak, és sokkal érzékibb szeretők, mint sovány társaik. A Life.hu most annak járt utána, hogy a szeretkezés mennyiben más élmény egy molett nővel, és mit gondolnak erről maguk az érintettek.

Leáldozóban a Barbie lányok csillaga

A kóros soványságeszmével dacolva Robyn Lawley, Ralph Lauren első plus size modellje nemrégiben egy magazin címlapján tündökölt szexi domborulataival, és megmutatta a világ számára, hogy milyen egy igazi nő. A teltkarcsú modellek sikerei azt is bizonyítják, hogy napjainkban igenis igény van az egészséges külsejű nőkre, akik a fiatalabb generációk új példaképei lehetnek. Egy olyan korban, ahol a hírességek mindenáron igyekeznek megfelelni az aktuális szépségnormáknak, üdítő látni olyan sztárokat, akiknek párjai nem tartoznak a Barbie baba típusok közé. Annak ellenére, hogy Pierce Brosnan felesége évek óta küzd a túlsúlyával, úgy tűnik, az egykori James Bondot cseppet sem zavarják a pluszkilói, a gyönyörű Jennifer Lawrence pedig azt mondta, hogy soha nem éhezett egy filmszerepért, és azt is hozzátette, hogy Hollywoodban ő "elhízottnak" számít.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Jennifer Lawrence

Kirstie Alley sem akart kövéren szexelni

A hol dagi, hol még dagibb színésznő legutóbb azzal sokkolta rajongóit, hogy egy hájpacnira montázsolta az arcát, de nem ez volt Kirstie első provokatív húzása. Néhány évvel ezelőtt azért került a bulvárlapok címlapjára, mert kijelentette, hogy soha többé nem akar kövéren szexelni. Hanne Blank, a "Big Big Love" című bestseller szerzője úgy véli, számos szexuális mítosz él a köztudatban a kövérséggel kapcsolatban, és Kirstie Alley-hez hasonlóan rengeteg nőnek problémát okoz az, hogy szexinek és vonzónak lássa magát, ha jóval teltebb az átlagnál. Blank szerint a modern szexkultúra elhiteti a férfiakkal és a nőkkel, hogy a szeretkezés csak bizonyos típusú testméret esetén lehet élvezetes. A kövér szexről szóló legostobább tévhitek, hogy a túlsúlyos nők kevésbé kaphatóak a hancúrra, mivel zsírpárnáik az intim együttlétek legnagyobb ellenségei.

Ancsa, titkárnő (37)

"Annak, hogy mitől válik egy nő igazán szexissé, szerintem kevésbé van köze a kinézethez, és még kevésbé a testsúlyhoz. Én extra molett vagyok, mégis rengeteg fantasztikus éjszakát töltöttem kizárólag olyan pasikkal, akik nálam sokkal vékonyabbak voltak. Amikor találkoztam a mostani párommal, én kb. 100 kg voltam, ő pedig alig 70. Gondolom, sokak számára most elképzelhetetlen, hogy minket nem zavar a súlykülönbség, de elárulom, hogy kettőnk között nagyon is működik a kémia."


"Ne érj hozzám ott!"

A pufók tinédzserek már az iskolában is állandó élcelődés tárgyai, ezért érzelmileg rendkívül érzékeny felnőttekké válhatnak. Manapság egy olyan társadalomban, amelynek az értékrendjében központi helyet foglal el a szépség és a testkultusz, a kövérség az egyik legkomolyabb stigma lehet, ami miatt a "ducik" értéktelennek érezhetik magukat, és ez a magánéletükre is hatással van. Velük kapcsolatban olyan sztereotípiák élnek a társadalomban, hogy fegyelmezetlen, gyenge személyiségek, és a közvélekedés egy szexualitás nélküli tárggyá alacsonyítja le őket. Egy kutatás szerint a nők több mint fele annyira túlsúlyosnak érzi magát, hogy kerüli a szexet a partnerrel, és a testkép negatív értékelését a párkapcsolat is megsínyli.

Sebestyén, reklámszakember (29)

"Nekem általában magas és karcsú barátnőim voltak, aztán pár hónapja összejöttem egy husi csajjal, aki iszonyúan jó fej volt, de szexuális téren nem klappoltak a dolgok. Azt hittem, hogy nekem az ilyen típusok is bejönnek, de alaposan tévedtem, sőt, őszintén szólva nagyon is zavartak a hurkái. Totál lelombozó volt, hogy szex közben nagyon izzadt szegényke, és fogalmam sincs, hogy ezért, vagy másért, de alul is teljesen más illatot éreztem. Ebből a kis afférból jöttem rá arra, hogy nálam az elhízás a nőiesség elvesztésével jár, és azt hiszem, képtelen lennék élvezni a szexet olyan valakivel, akinek a teste nem izgatja a fantáziámat."


Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Tudtad?

Egy tanulmány szerint a pluszkilók nemcsak nagyobb ruhaméretet, hanem a szexuális vágy csökkenését (súlyosabb esetben megszűnését) is eredményezhetik. A kutatók 12.000 túlsúlyos nőt kérdeztek a szexuális aktivitásról, és arra a következtetésre jutottak, hogy lényegesen kevesebbszer szeretkeznek, mint sovány társaik.

Vékony egyenlő szexuálisan vonzó? Hamis!

A BBW (Big Beautiful Woman) és az SSBBW (Super Size Big Beautiful Woman) felnőttfilmek jelenetei egyesek számára sokkolóak lehetnek, ugyanakkor rengeteg férfi szexuális ízléséről árulkodnak, amit jól illusztrál, hogy a keresőoldalakon az ilyen jellegű pornófilmek után kutatnak a legtöbben. A férfiak többsége nem meri nyíltan bevallani, hogy szívesen ágyba bújna egy extra méretű nővel, és a barátaik előtt sem vállalnának fel egy olyan partnert, aki "súlyosan" eltér a kor szépségideáljától. Bár nem szabad általánosítani, de több társkereső portál is végzett ezzel kapcsolatos felméréseket, és a regisztrált férfiak válaszaiból kiderült, hogy a túlsúlyos nők nagyobb valószínűséggel bújnak ágyba az első randin, illetve sokkal nagyobb szexuális étvágyuk van, mint vékonyabb társaiknak.

Gyuri, üzletvezető (34)

"Én nagyon bírom a kerekded csajokat, mert az a tapasztalatom, hogy jobbak és szórakoztatóbbak az ágyban, mint a gebék. Bár az igaz, hogy a szex egy picivel több erőfeszítést igényel, és nem igazán lehet velük akrobatamutatványokat csinálni, de mindenért kárpótol az érzéki domborulatok látványa. A mai csajoknál menő az állandó fogyókúrázás, de azt nem veszik észre, hogy az alakjukon való állandó problémázással az idegeinkre mennek. Azt tanácsolom a telt alkatú nőknek, ne hagyják, hogy másokon múljon az önbecsülésük, és ha elhiszik magukról, hogy szexisek és kívánatosak, a férfiak szemében is azzá válnak, függetlenül attól, hány kilót mutat a mérleg."

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Az önelfogadás a kulcsa mindennek

A nyugati kultúrákban a szépség egyenlő a vékony testalkattal, de minden szexuális kapcsolatnak - testalkattól függetlenül - a jó kommunikáció, az őszinteség, illetve az önismeret és a másik elfogadása a motorja. A dundi nőkhöz való recept tehát nem más, mint a soványakhoz: ők is szeretik hallani, hogy vonzóak és izgatóak, és őket is legalább annyira érzékenyen érinti, ha partnerük becsmérlő megjegyzéseket tesz a külsejükre. A telt nők esetében talán csak annyi a különbség, hogy bizonyos szexpózokat újra kell értelmezni, és célszerű olyan helyszínt választani, ami kényelmes, mert egy nő könnyen feszenghet, ha úgy érzi, az adott terület nem elég erős ahhoz, hogy elbírja a súlyát.

Júlia, tanár (41)

"Én igencsak kövérnek számítok a 93 kilómmal, de a párom szerint fantasztikus érzés velem lenni az ágyban. Előttem csak vékonyabb barátnői voltak, de azt mondta, hogy azok csak feküdtek az ágyban, mint egy fadarab, és mindig úgy érezte, hogy összeroppantja a csontjukat. Régebben én is igyekeztem takargatni magam mindenféle trükkökkel, és csak koromsötétben voltam hajlandó szeretkezni, de idővel rájöttem, a csáberő nem ezen múlik, és azóta sokkal jobban élvezem az együttléteket. Az a tapasztalatom, hogy bizonyos kor után a férfiak már jobban értékelik a teltebb alkatot, és inkább a fiatalabbak számára fontos, hogy jól mutasson mellettük a nő."


Győri Szilvia szexuálpszichológus, tanácsadó szakpszichológus véleménye:
"A túlsúlyos emberek szexuális élete olyan téma, amiről ma is keveset beszélünk. A teltebb nőknek folyamatosan meg kell küzdeni a negatív üzenetekkel, önbizalomhiányosak, ami a párkapcsolatuknak sem tesz jót. Az elhízott emberek sajnos könnyen válnak kemény kritika célpontjává, ezért a társadalom részéről nagy empátiára lenne szükség. A szexuális életben elengedhetetlen az elfogadás, ugyanakkor érthető a férfi nemi vágyának elillanása, ha vékony nőként ismerte meg a partnerét, aki később jelentős túlsúlyt szed magára. Ilyen esetben a férfi részéről érdemes lehet óvatosan, ám őszintén jelezni, hogy ez a fajta változás rossz hatással van a kapcsolatra, ezzel együtt pedig biztosítani a nőt minden támogatásról a fogyás érdekében. Nőként mindig igyekezzünk odafigyelni magunkra, hiszen a vonalaink szempontjából sem szabad belekényelmesedni egy kapcsolatba."


Édeshármasok filmen - csajok a csúcson (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130416-szorakozas-szex-szerelem-parkapcsolat-edesharmasok-filmen-csajok-a.htmlHazugságok a női orgazmusról (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130412-szex-szerelem-parkapcsolat-5-hazugsag-a-noi-orgazmusrol-.htmlSztárok halála szex közben (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130412-szex-szerelem-parkapcsolat-vegzetes-szex-sztarok-akik-szeretkezes.htmlMilyen pornót keres a férfi? - pasik vallomásai (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130411-szex-szerelem-parkapcsolat-milyen-pornot-keresnek-a-pasik.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.