a nap cikke szingli Sarah Jessica Parker sorozat Carrie naplója AnnaSophia Robb Szex és New York sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nehéz volt elengednünk Carrie Bradshaw-t. A két Szex és New York mozifilm sem kárpótolt bennünket, mert hiányzott nekünk a négy grácia. Milliók így voltak ezzel, ezért törvényszerű, hogy hamarosan megérkezett a hiánypótlás. A tengerentúlon már vetítik is, és itthon is hamarosan képernyőre kerül a Carrie naplója.

Sokszor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy egy mozifilm vagy tévésorozat előzményeit bemutató filmre miért is van szükség? Kielégíthetetlen rajongói kívánság? Komoly pénzösszegeket hozó kereskedelmi érdekek? Vagy csupán az elengedés szánalmas hiánya a készítők oldaláról? A Szex és New York és annak főhősének, Carrie Bradshaw-nak a történetét mindenki ismeri. A harmincas éveiben járó szingli a The New York Star nevű újságnak írja heti Szex és New York elnevezésű rovatát. Cikkeit saját és barátai szexuális kalandjai inspirálják, bemutatva általuk a nők és a férfiak kapcsolatait, a randevúk és szerelmek csatamezejét és magát a helyszínt, New Yorkot. A hat évadot megélt kultusz-filmsorozat milliók kedvencévé nőtte ki magát rövid idő alatt, és vált ikonikussá a filmben megjelenített szabadság és szabadossága miatt. Azonban Carrie élt, él és élni fog! Mi több, a bombasikereket arató filmsorozat bálványozott alakja, Carrie Bradsaw is volt tizenéves. A Carrie naplója című új amerikai széria az újságírónő életének pont ezt a korszakát jeleníti meg.

CW Tv
CW Tv

1984-et írunk. A tizenhat éves Carrie (AnnaSophia Robb) éli középiskolás életét, próbál megküzdeni édesanyja elvesztésének fájdalmával, Dorritt nevű lázadó kishúgával, első szerelmével és a nyüzsgő New York-i világ megtapasztalásának lehetőségével. Miranda, Samantha és Charlotte még más utakon járnak, Mr. Big sincs a láthatáron. Manolo Blahnik pedig csak újonc az amerikai piacon. Persze Carrie most sincs hiányában aszociális, jó barátoknak. Udvartartásához tartozik Mouse (Ellen Wong), Maggie (Katie Findlay) és Walt (Brendan Dooling) is. Carrie számára megváltást csak valami változás hozhatna. Szerelmi életének mindennapjait az új fiú, Sebastian (Austin Butler) érkezése fűszerezi meg. Persze a legnagyobb kitörési lehetőséget egy ügyvédi iroda gyakornoki munkája kínálja a nagybetűs Manhattanben. Itt ismerkedik meg Larissa Loughlinnal, az Interview magazin szabadszellemű és laza divatszerkesztőjével, aki bevezeti egy olyan világba, melyről Carrie ezidáig csak álmodhatott.

Sztárok akkor és most - Nézegess képeket!



A tinédzser Carrie Bradshaw szerepének megformálására azt az AnnaSophia Robbot választották az alkotók, akinek karrierje előremenetelében egy magyar filmes is fontos szerepet kapott. AnnaSophia játszotta ugyanis Csupó Gábor 2007-ben rendezett Híd Terabithia földjére című filmjének női főszerepét, aki magányos filmbéli barátjának megtanítja a vidámság és a képzelőerő fontosságát az életben. Az angyali szépségű AnnaSophia Robb jó választásnak bizonyult a tini Carrie szerepére, és szerencsére túlzott manírok vagy modorosság nélkül talált rá a stílusikon karakterére. Hiába a nagy adag göndör póthaj, Carrie-t a fiatal színésznő mozdulatai és tekintete játékával kelti életre. Minden rosszindulatot mellőzve azt kell mondjuk, az eredeti Szex és New York, illetve a Carrie naplója című filmsorozatok sem feltétlenül a kiemelkedő színészi tehetség megmutatásáról szóltak. De nem is ez volt és lesz a fő feladatuk.

CW Tv
CW Tv

A Szex és New York kezdetei óta felnőtt egy újabb generáció. Az alkotók attól tartottak, hogy nehéz lesz elnyerni az eredeti filmsorozat óriási rajongótáborának tetszését. Ez a félelem nem volt alaptalan, de aggódni azért még így sem kell. Ugyanakkor hogyan várhatná bárki azokat a kalandokat vagy szellemiséget az új sorozattól és a tinédzser Carrie-től, melyet a Szex és New York harmincas szinglijei éltek meg? Magától értetődő, hogy a siker az alkotókon nem múlik majd. Ők a lehető legtöbbet hozzák ki a '80-as éves divatjából, zenéjéből és az élet útvesztőiben is magas sarkú cipőben tipegő tinédzser Carrie történeteiből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.