Cseh László Jakabos Zsuzsanna Hosszú Katinka világbajnokság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen hétfőn, a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek második napján.

Hosszú Katinka aranyérmet nyert 200 méter vegyesen, megszerezve ezzel az első magyar érmet. Jakabos Zsuzsanna a hatodik helyen zárta a finálét. A 24 éves Hosszú végig magabiztosan versenyzett, és hatalmas fölénnyel, 2:07.92 perces idővel diadalmaskodott, Jakabos 2:10.95 perccel csapott célba. Hosszú Katinka - aki tavaly a debreceni Európa-bajnokságon is aranyérmes volt ebben a számban - már a pillangót követően nagy előnyre tett szert, ekkor még világcsúcs-részidőn belül is volt, a hát után már közel egy másodperces előnnyel fordulhatott, és a mellúszás alatt sem tudták megszorongatni. Gyorson már másfél testhosszal haladt a mezőny előtt, így győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Jakabos Zsuzsanna sokáig harcban volt a dobogóért, a végére azonban elfáradt. A szám címvédője és olimpiai bajnoka, a kínai Je Si-ven csak negyedik lett.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

"Nagyon örülök neki, hogy sikerült visszakerülnöm a csúcsra, rengeteget dolgoztam és tanultam ebben a négy évben, ezt a címet jobban tudom értékelni, mint a 2009-est." Hosszú, aki négy éve az olasz fővárosban 400 vegyesen diadalmaskodott. ,,A tavalyi olimpiai negyedik hely után nagyon jó érzés nyerni. Még négy számom van a vb-n, remélem ezekben is közel kerülök a legjobb időmhöz." Hosszú Katinka a magyar úszósport 21. világbajnoki címét szerezte, az aranyérmet a nemzetközi szövetség (FINA) alelnökének múlt pénteken megválasztott Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke adta át neki.

Cseh László azonban nem jutott a fináléba 100 méter háton a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek második napján. A hétfő esti program elődöntőjében a 27 éves olimpiai ezüstérmes, világbajnok és többszörös Eb-győztes magyar versenyző négy századdal jobb időt ért el, mint délelőtti előfutamban, de 54.00 másodperces teljesítménye csak a futam hetedik, az összetett 13. helyéhez volt elég. "Ez az úszás olyan semmilyen volt, nem kerültem 54 másodpercen belülre. (...) Sokkal jobban kellett volna mennem, nem tudom, miért nem sikerült, pedig bírtam erővel. A forduló is rendben volt, de lassan kezdtem, túlságosan is lassan" - nyilatkozta az MTI-nek a versenyző. Cseh László a 2005-ös montreali világbajnokságon bronz-, a 2004-es madridi Európa-bajnokságon pedig aranyérmet szerzett ezen a távon.

Forrás: MTI

Hamarosan utazhatunk a négyes metróvalhttp://www.life.hu/legykepben/20130729-jovo-tavasszal-mar-utasokat-szallit-a-negyes-metro.htmlNyaralással lepte meg szerelmét az énekeshttp://www.life.hu/legykepben/20130726-jos-magyar-zenesz-nyaralassal-lepte-meg-szerelmet-wellness-hotelbe-vitte.htmlHétfő este tízfokos lehűlés várhatóhttp://www.life.hu/legykepben/20130729-idojaras-a-kanikula-utan-hetfo-este-tizfokos-lehules-varhato.htmlJudyék bababarát kempingben nyaraltakhttp://www.life.hu/legykepben/20130726-judy-magyar-enekesno-a-groovehouse-sztarja-bababarat-kempingben-nyaral.html



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.