Mádai Vivien megmutatta szülés utáni testét

szülés vallomás test Mádai Vivien
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mádai Vivien már másodszor tárulkozik ki őszintén kisfia születés után. Először részletesen beszámolt arról, hogy a kis Zénő születése maga volt a vegytiszta szenvedés, most pedig szülés utáni alakját tette közszemlére.

Mádai Vivien nem árul zsákbamacskát. Blogjában őszintén ír arról, hogy teste megváltozott, és nem sikerült leadni a felszedett plusz kilókat. Mindezt művészi fényképekkel illusztrálta.

Fotó: Gácsi Georgina

"Mádai Vivien vagyok 25 éves anyuka és igen, nekem is vannak striák a testemen.

Amikor szülés után hazajöttem, kisebb gondom is nagyobb volt, minthogy azzal foglalkozzak, hogy nézek ki. Etettem, altattam pelenkáztam, és húztam a strigulákat a falon, hogy mikor lesz már vége a gyermekágyi időszaknak. (..)Olvadtak a kilók viszonylag gyorsan, jött is egy két cikk, hogy Mádai lefogyott megint, csak éppen a ruhám alá nem láttak. Valóban elkezdtem fogyni, csak azt nem vettem számításba, hogy ennek a rohamos súlycsökkenésnek nagy böjtje lesz. Szóval, egy csodás márciusi napon belenéztem a tükörbe, és villámcsapásként ért a felismerés, hogy lóg a fenekem, és a hasamból rétest lehet hajtogatni a vasárnapi ebédhez. Vannak olyan anyukák, akik kockahassal és csillogó frizurával jönnek ki a szülőszobából, hogy megmutassák ország világnak, hogy bizony így is lehet. És biztosan lehet úgy is, bár nem tudom milyen áldozatok árán...
Lövésem sincs, tényleg le a kalappal előttük...(...)"

Fotó: Gácsi Georgina

Amikor elmegyek fürdeni este, látom a testemen a kis nyomokat, amik mind arra emlékeztetnek, hogy világra hoztam egy szuszogó gombócot a másik szobában. Ilyenkor minden titkos pecsétet imádok magamon, mert tudom, hogy ezek mind mind bizonyítékok. A küzdelem jelei. (..)
Szóval Mádai Vivien vagyok, 25 éves anyuka és így nézek ki fél évvel a szülés után... "

Megkérdeztük a műsorvezetőnőt, hogy mi motiválta erre a szokatlan és vakmerő vállalkozásra.

Fotó: Gácsi Georgina

"Unom a „nem beszélünk róla” témákat, nem vagy attól rosszabb anya, hogy szülés után vállalod a dolgokat. A blogomon sok kismamával levelezek, az egyik leggyakoribb téma a szülés utáni test és önkép. Ez már megint egy olyan téma, amiről senki sem mer őszintén beszélni.Nem győztem megnyugtatni a hozzám forduló édesanyákat, hogy ne aggódjanak, én is pont ugyanolyan cipőben járok, rajtam is maradt felesleg. A legtöbben ámulattal tekintenek azokra a nőkre, akiknek a szülés után pár héttel már kockahasuk van, mi meg csak szégyenkezünk, hogy nekünk ez nem sikerült. Azt hisszük, bennünk, velünk van a baj. Nem vagyok vetkőzős típus, sohasem mutogattam a testemet, de végül elszántam magamat, hogy levetkőzöm, hátha tudok ezzel a gesztussal is segíteni. Hivatásos fotós kértem meg, hogy készítse el a képeket, benne tökéletesen megbíztam.Még a fotózáson is aggódtam, lepergett bennem a várható sok, negatív komment, de amikor megnyomta a fényképezőgép gombját, minden félelmem elszállt. A férjem is nagyon támogatta a kezdeményezésemet, ő szerencsére mindenhogyan szépnek lát"- árulta el Vivien, aki volt már 75 kiló, és volt 49 is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.