Dúl a "cicaharc" a magyar DJ lányok között

Fotó: Zsigmond László/Life.hu -
Kustánczi Lia modell rivalizálás dj Makaó Magyarország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A modellből DJ-vé avanzsált szépség, Kustánczi Lia az évek alatt bejárta majdnem az egész világot, és mindenhol rengeteg elismerést zsebelt be a szakmától és a közönségtől egyaránt. Itthon viszont más a helyzet, nem mindenki örül Lia sikereinek.

Kustánczi Lia nagyon pörgős nyarat tudhat a magáénak. Az összes hazai fesztiválon fellép, és a visszajelzések alapján mindenhol tökéletesen meg vannak elégedve az általa levezényelt bulikkal. Hiába imádja a közönség, kolléganői nem díjazzák annyira sikereit, féltékenyek rá. Lia a Life.hu-nak őszintén mesélt az elmúlt évek tapasztalatairól, és megosztotta velünk kendőzetlen véleményét a magyar lemezlovasokról.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

„Véleményem szerint az utóbbi években egyre többen fogadják el a nő DJ-ket, és végre nyilvánvalóvá válik, hogy ez nem egy kósza hóbort. Akiket ismerek, szeretik, amit csinálok, de persze, mint mindenhol, itt is vannak ellenvélemények vagy rosszindulatú megjegyzések. Én azt gondolom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, és nem is szeretnék. Külföldön hatalmas „kultusza” van ennek a szakmának, és mindenki nagyon jó kapcsolatot ápol a többiekkel. Sajnos itthon ez nem így működik. A magyar szakmabeliek nagyon nem szokták felém dobálni a pozitív visszajelzéseket. A nő Dj-k nincsenek túl jóban egymással Magyarországon, és ennek fő oka sajnos a rivalizálás. Úgy gondolom, hogy olyan nagy a világ, nem csak itthon lehet ezzel a munkával érvényesülni. Én nem egy klubban dolgoztam már, ahol csak nő fellépők voltak, és sosem volt ezzel probléma. A legutóbb, mikor Makaón voltam, az egyik este a világ négy tájáról négy különböző nemzetiségű és zenei stílusú DJ-t ültettek egy asztalhoz, és semmi ellenségeskedés nem ütött éket közénk a beszélgetés alatt, sőt a mai napig is tartjuk a kapcsolatot. Érdekesnek tartom, hogy külföldön, ahol »idegen« vagy, meg tudod ezt csinálni, a saját hazádban viszont csak akadályokba ütközöl” – mesélte az egykori modell, akit az idén tavasszal a világ 100 legjobb női lemezlovasa közé választott egy nemzetközi magazin.

Több hazai DJ is "kikapott" már a szakmától

Nem Kustánczi Lia az első nő DJ, akit kikezdett a szakma. Korábban a Való Világ egykori szőke bombázója, Seherezádé kapott igencsak kemény kritikát, emellett komoly ellenszenvet gerjesztett a többi lemezlovasban. Sőt, egy három évvel ezelőtti botrányos fellépése miatt a közönség sem zárta a szívébe.

Szerinted ki a legszexibb magyar DJ?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.