Megmutatták Heath Ledger Jokerként írt naplóját

Joker film színész öngyilkosság Hollywood Heath Ledger
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő információk kerültek napvilágra a napokban, amikor is előkerült a tragikus hirtelenséggel elhunyt világhírű színész naplója.

A filmsztár a Christopher Nolan által rendezett Sötét lovag című filmben játszotta a pszichopata Jokert. Akkor szinte félelmetesen beleélte magát a szerepébe, és többször is panaszkodtak rá a forgatások alatt, hogy szinte teljesen csak a szerepének élt. Édesapja egy német dokumentumfilmsorozat (Too Young to Die) egyik epizódjában szólalt meg, ahol Ledgerrel foglalkoztak. A videóban a férfi megmutatta azt a naplót, amit maga a sztár írt a szerepre való felkészülése alatt. A napló utolsó bejegyzése ez volt; "bye,bye" - írja a Daily Dot.

Heath Ledger április 4-én lett volna 36 éves Forrás: John Stanton

A kis füzetben képeket láthatunk többek között joker-kártyáiról, bohócokról, hiénákról, és korábbi Batman-képregények kiszakított oldalairól. Az édesapa elmondása alapján fiánál gyakori volt, hogy nagyon mélyen beleásta magát egy szerepbe, és hónapokon át hosszas kutatómunkákat végzett egy karakterrel kapcsolatban.

"Egy hónapra bezárta magát egy londoni szálloda szobájába, és naplót készített a felkészüléséről. Ebbe a kis „könyvbe” írta a különböző gondolatait, fotókat, képregényekkel illusztrálva, de hangfelvételeket is találtunk, ahol Joker hangját gyakorolta" - mondta Kim Ledger, aki a mai napig nem tudja feldolgozni fia elvesztését. A rajongók között rögtön beindult a találgatás, hogy a színész biztosan öngyilkos lett, ha ilyen írásokkal látta el a saját naplóját.

Ledgert 2008. január 22-én, manhattani lakásán találta meg holtan a házvezetőnője, teste mellett gyógyszeres dobozokkal. Halálát a toxikológiai vizsgálat nyilvánosságra hozott eredménye szerint a szervezetében hat különféle, receptre kapható gyógyszer véletlen túladagolása okozta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.