5 dolog, amit nem tudtál David Bowie-ról

2016.01.12. 13:35

18 hónap küzdelem után végül legyőzte rákbetegsége David Bowie-t, aki vasárnap hagyta itt az árnyékvilágot. Íme, 5 olyan tény, amelyet még a legnagyobb rajongói sem tudhattak a legendás énekesről.

1. Egy 15 évesen kapott pofon miatt lett felemás színű a szeme

A Paul Trynka jegyezte önéletrajzi kötetéből kiderült: David Bowie-nak annak idején azért húzott be egy hatalmasat barátja, George Underwood, mert azt hazudta neki, hogy nem fog elmenni a kiszemelt lány a randira. A verekedésben megsérültek az énekes szemgolyójának azon izmai, amelyek a pupilla összehúzódásáért felelnek. 

2. Azt mondta, John Lennon arra kényszerítette, hogy vizeletben sült tojást egyen

2002-ben a GQ magazin megválasztotta az év férfijának, ennek kapcsán mesélt arról, mi mindent csináltak John Lennonal, amikor Hongkongba utaztak a hetvenes években. Saját bevallása szerint éppen találni próbáltak egy helyet, ahol majomagyat lehet enni, amikor két fickó felismerte John Lennont, és elhívták őket egy hátsó helységbe, ahol kígyóvért itattak velük, Lennon pedig egyszer csak egy ezer napos, lóhúgyban sült tojással tért vissza, amelyet belenyomott Bowie szájába.

3. Félt a repüléstől

Ugyanebben az interjújában osztotta meg félelmét: "Egy bizonyos mértékig meg tudok birkózni vele" - mondta el. 

Feleségével, Iman Abdulmajid szupermodellelForrás: Northfoto

4. Susan Sarandon is megvolt neki

Illetve Susan Sarandonnak volt meg David Bowie. "Bowie egy nagyon érdekes ember, és nagyon okos is. Tehetséges, fest és hát nagyszerű" - fogalmazott a színésznő egy korábban adott interjújában.

5. Alig várta, hogy 50 éves legyen

"Nem tudom megmagyarázni a fiataloknak, miért jó ennyi idősnek lenni" - mondta el Bowie az USA Todaynek annak idején. "Ez olyan, mint a barack íze. Majd megtapasztalják, ha odérnek."

(Forrás: Times)

Emlékezzünk David Bowie-ra - Íme 5 dal, amit imádtunk tőle
A legenda tragikus hirtelenséggel hagyott itt minket 69 éves korában. Pályája során számtalan felejthetetlen slágert adott ki, melyek közül kiválasztottuk az öt legemlékezetesebbet. Íme, az általunk legjobban kedvelt dalai: kattints ide!

 

 

Kapcsolódó cikkek
Anyák fegyverben – így védik meg önkéntes nők a várost a drogkartelltől

Bár Mexikó leghírhedtebb drogbáróját, Joaquin "El Chapo" Guzmánt, a Köpcöst immár másodjára kapták el egy órákig tartó tűzpárbaj és egy autós üldözés után, ez korántsem jelenti azt, hogy az országot feldúló drogháborúnak vége. Sőt! A Köpcös fiai, Alfredo Guzman és Iván Archivaldo Guzman ezt üzenték Twitter-oldalukon Mexikó kormányfőjének, Enrique Pena Nietónak: „Nem fogod fel, hogy mekkora bajba keveredtél.” 

Hugh Hefnerrel együtt árulják a legendás Playboy-villát

Van fölösleges 200 millió dollárod? Akkor simán a tiéd lehet a Playboy-vezér Los Angeles-i villája - vele együtt!

David Bowiehalálénekes