Lagzi Lajcsi exkluzív: "Soha nem sírtam a börtönben"

Forrás: TV2 -
Galambos Lajos Frizbi Hajdú Péterrel Lagzi Lajcsi Hajdú Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Lajos, az ország Lagzi Lajcsija vádemelés előtt áll, szabadlábon védekezhet. A zenész saját házában Hajdú Péternek adott exkluzív interjút.

125 börtönben töltött nap után Hajdú Péter Frizbijében nyilatkozott először hosszan Lagzi Lajcsi és ügyvédje. A tegnap 55. születésnapját ünneplő zenész láthatóan sokat fogyott és megviseltnek tűnt.

Forrás: TV2

Ugyanúgy kezelték, mint a többi rabot

Elmondta, annak ellnére, hogy közismert ember, épp úgy bántak vele a börtönben, mint bárki mással. Elfogása is látványosan történt, amit nem ért.

„Büntetlen előéletű vagyok, számos település díszpolgára" – mondta - „Azt nem várták meg, amíg a kaput kinyitom. Bemásztak a kapun!"

A büntetésvégrehajtó intézetben töltött időről így beszélt: "Nem VIP-esként kezeltek... 55 éves vagyok, de soha életemben nem verekedtem, soha nem volt konfliktusom. Ha mégis volt, ezeket megoldottam, kerültem mindig is a feszkót. Engem benn úgy búcsúztattak el, hogy énekeltek, ott nem is volt senkivel problémám... Egy négyszer négy méteres udvaron sétálhattam, de ott nem találkozhattam senkivel: egy ketreccel körbekerített terület, ott voltak korábban az akasztások is"

A legnehezebb pillanatok

A Galambos-család vallásos, így a karácsonyt is rettentő nehezen viselte a zenész. Katolikus misére ment rabtársaival szenteste. Családja tudta, hogy fontos neki az ünnep, ezért a karácsonyfát január 25-ig megtartották otthonukban, hogy láthassa.

A karácsonynál csak gyermekei születésnapja volt számára nehezebb. Míg ő a börtönben volt, lánya betöltötte a 17., fia pedig a 16. életévét. A családapát nagyon megviselte, hogy nem tölthette velük a születésnapjukat. Lányának felesége, Boglárka vett a nevében 17 szál virágot, és azt mondta, édesapja küldi. Tudta, kisfia, Lala egész nap arra várt, hogy megcsörrenjen a telefon, édesapja keresse, de Lajcsi nem tehette meg, nem volt rá lehetősége - mesélte könnyek között. "Nem mertünk trükközni" - mondta, utalva arra, hogy a börtönben előfordul egyes raboknál, hogy tiltott kapcsolatot tart családtagjaival.

Forrás: TV2

Ennyi füzetet senki nem vásárolt

Nagyjából 500 oldalnyit jegyzetelt Lajcsi a börtönben. Érzéseit írta le a börtön boltban vásárolt füzeteibe. Állítólag a boltos hölgy megjegyezte, ennyi füzetet még egy rab sem vett. A zenész folyamatosan jegyzetelte, mit érez. Úgy érezte, szégyent hozott a családjuk nevére. Elmondta, azt is leírta, hogy megmondja feleségének,

váljon el tőle, bár őt szereti a világon a legjobban, a gyerekeik nevét pedig változtassa meg, vegyék fel Boglárka leánykori nevét.

Ezt meg is mondta az asszonynak, de "Bogi nem élt a lehetőséggel" - fogalmazott.

Felesége szerelmes levelével könnyebb volt kibírni a rács mögött töltött időt.

Nem sírt a börtönben

"A gyerekeimet arra neveltem, hogy kemények legyenek, de vannak könnyek, amiket nem szabad visszatartani..." - mondta Lajcsi, aki kiengedésekor könnyezett először, a börtönben nem sírt. Tegnap állítása szerint örömkönnyek voltak, amik kicsordultak.

"Kulisszatitkok" a rács mögül

Egy ács végzettségű férfi vágta a rabok haját a börtönben, Lajcsi arra külön engedélyt kapott, hogy az elektromos szakállnyíróját bevihesse.

Arról is beszámolt Hajdú Péternek, hogy egy hölgy csipkebugyit hagyott neki az előzetesben, így próbált ismerkedni vele. "Egy nő kikezdett velem. A mellettem lévő női zárkában lévő hölgy ott hagyta a bugyiját a zuhanyozóban. Kiszámolta, hogy utánuk mi megyünk fürdeni, és amikor ők jöttek visszafelé, mi pedig készültünk, akkor odakiabált nekem: hagytam neked valamit a zuhanyozóban. Amikor beértem, akkor láttam, hogy egy fekete francia típusú bugyit kaptam. Persze nem hozott tűzbe" - mesélte.

A zenész így fogalmazott érzéseivel kapcsolatban:

A családom sokkal fontosabb lett, mint bármikor az életemben. Mindenkinek muszáj egyszer elvonulnia egy zarándokútra: én mindent másképp látok már. A vacsora sokkal fontosabb a gyerekeimmel, mint egy érdektelen társasággal időzni.

Lagzi Lajcsi: A villanyról annyit tudok, hogy felkapcsolom

A TV2 január 26-i műsorrendjét is átalakította a január 24-én, vasárnap szabadult Galambos Lajos miatt, aki exkluzív interjút adott Hajdú Péternek. Láthatóan régi sztárját nem felejtette el a TV2, ugyanis egykor a Dáridó volt a legyőzhetetlen szuperfegyvere, amely ellen az RTL Klub sem talált megfelelő riválist. A show többször hozott 3 millió fölötti eredményt, 1999-ben például 3 millió 244 ezer nézője volt egy erősebb estén - írja az Origo, ahol az exkluzív interjúról még több részlet olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.