Varnus Xavér és Törőcsik Mari szerepelnek egymás végrendeletében

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, Zih Zsolt -
Törőcsik Mari Varnus Xavér végrendelet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban jelenik meg a Törőcsik Mari életét bemutató könyv, amelyből kiderül, hogy milyen temetést szeretne a Nemzet Színésze. Pontosan leírja, mit kíván, és ebben Varnus Xavérnak is lesz szerepe: ő fog orgonálni. Törőcsik Mari végrendeletében tehát szerepel a művész, de most kiderült, hogy ez fordítva is igaz!

Arról korábban már a Life.hu is beszámolt, hogy Törőcsik Mari megtervezte temetését, és az is kiderült, hogy Varnus Xavérnak is szán szerepet. "Na, ő az én temetésemen... úgy értem, a hamvaim beszentelésén is fog orgonálni" - áll a művésznő életét bemutató könyvben. Varnus Xavér tehát bekerült a színésznő végrendeletébe, de kiderült, hogy ez fordítva is igaz, és még csak meg sem beszélték!

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt, Zih Zsolt

„Most holtversenybe kerültünk Marival, hogy ő fogja elmondani Kosztolányitól a Halotti beszédet az én ravatalomnál, vagy én fogok orgonálni az övénél.

A közönség, meg a saját szempontom szerint is jobban örülnék, ha Mari lenne az örökéletű"

– kezdte felfedni a titkot Varnus Xavér, aki azt is elárulta, a halál volt már téma közte Törőcsik Marival. „Amikor meghalt Törőcsik Mari férje, Maár Gyula, akkor Mari nagyon rossz passzban volt. Egyszer le is ültünk, beszélgettünk, és akkor mondtam neki, hogy Mari drága, hát nem lehet az embereket a holtakkal eltemetni, nem Indiában vagyunk. El kell engedni Gyulát és élni kell tovább az életünket. Ne költözzön be a sírba. Gyula egy rettenetesen sziporkázó, érdekes ember volt, tehát nemcsak Törőcsik Mari számára, hanem úgy általában az egész emberiség számára Maár Gyula után kicsit unalmasabb a világ" - árulta el Varnus Xavér. A világhírű orgonaművész szerint, a „másik oldalon" egész jó kollekció gyűlt össze. „Most már csábítóbb az ottani, hogy is mondjam, szellemi kínálat a halál túlpartján, mint az ittenin" - véli az orgonaművész. A végrendelet egyébként nem volt téma köztük, Xavér is meglepődött a hír hallatán. „Időről időre beszélünk, de azt nem mondta, hogy beírt a végrendeletébe. Örülök, mivel ez gyakorlatilag annyi, mintha az ember a Magna cartaba lenne beleírva. Törőcsik Mari végrendelete egészen biztos fönt fog maradni az emberiség kicsit szórványos értékrendjében, legalább ott megemlíttetettem" – tudtuk meg Varnus Xavértól.

Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Xavér édesanyja néhány napja kórházba került, de mint megtudtuk, már jobban van. „Nagy szerencsére, és hát tényleg nem tudok mást tenni, mint folyamatosan megdöbbenni és dicsérni a magyar egészségügyi dolgozóknak hozzáállását, mert anyát csodálatosan helyrepofozták. Volt egy érelzáródás a lábában, egy trombózis, és tényleg, minta értékűen, kedvesen, aranyosan, sok humorral és szellemességgel visszahozták őt az élők sorába" – mondta a Life.hu-nak Varnus Xavér.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.