Stohl András vallomása: "Érdemes-e hazugságokba bonyolódni?"

Forrás: Origo -
házasság színész Stohl András
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élete egyik legbonyolultabb színházi szerepére kélszül Stohl András. A színész karácsonytól házassági tanácsokat ad a Centrál Színház új darabjában és úgy érzi, mintha a produkció segítségével a saját történetét is feldolgozná. 

.

Forrás: Origo

A darab rendezőjée, Puskás Tamás a Blikknek elmondta, miért pont Stohlt választotta a szerepre. "A darabban a házasság vagy egy párkapcsolat nehézségei és problémái vetődnek fel, rendkívül szellemes módon. A Centrál Színház repertoárjában gyakran szerepel ez a téma, és most is valami olyasmit feszegetünk, amelyben nemcsak a közönség, de a színészek is érintettek. Mindannyian átéltük már a házasélet vagy a szerelem kínjait és örömeit. Andrást nagyon jó színésznek tartom, az egyik legprofibb az országban. Akárcsak egy jó zongoraversenyben, ehhez a karakterhez is rendkívüli hangszerelésre van szükség, hogy a bonyolult tempójú és ütemű szövegbe rejtett mondanivalót átadja a közönségnek. A darab szerzője, Florien Zeller nyilván nem ismerte Andrást, ezért nem is rá írta a szerepet! Abban viszont biztos vagyok, hogy ő az egyetlen művész jelenleg, aki ezt a karaktert ilyen tökéletesen képes megformálni" - magyarázta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.