Tóth Vera kiakadt: "Kérdezem én, kinek van erre joga?"

A Dal 2017 Tóth Vera Mujahid Zoli
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tóth Vera az egyik nagyon jó barátjáért, Mujahid Zoliért izgult A Dal 2017 második válogatójában, aki sajnos nem jutott tovább.

Vera nem értett egyet a zsűri döntésével, aminek hangot is adott:

"Őszinte sorok következnek:
Az egyik, szerintem és mások szerint is esélyes dal ma este valamilyen oknál fogva nem jutott tovább a Dal című, számomra nagy kérdőjelben. (Mujahid Zoli: On My Own)
Amikor egy művész a saját tudása szerint szívét, lelkét, reményét beleviszi a zenéjébe, teret kap, és a lélek a produkcióján is megmutatkozik, az mindig egy csodálatos pillanat addig a percig, míg teljesen érthetetlen indokokkal döntik le a hitét, az addigi munkáját.
Semmissé válik a belefektetett, nem kevés anyagi rész, és a kiolthatatlannak tűnő energia is.
Kérdezem én, kinek van erre joga?
Egy művészembernek mélyebb a lelke, sebezhetőbb, érzékenyebb. Úgy kell vele bánni, mint egy hímes tojással egy olyan helyzetben, mikor kiteszi a lelkét-szívét a színpadra, és egy kicsit meztelen közprédává válik.
Tudom-tudom, mindenkinek számolnia kell ezzel, de a kritika közlése és az empátia mindig baromira fontos...
Egy jó tanácsom azért nekem is van az ítélőbíróknak, mégpedig az, hogy tiszta szeretet nélkül nem megy, nem lehet soha, semmilyen helyzetben véleményezni egy művészi alkotást, még akkor sem, ha az adott mű nem az ő stílusa..."


Vera innentől már csak testvérének, Gabinak szurkol, és reméli, hogy az ő produkcióját méltóbb szavakkal illeti majd a zsűri.

Tóth Vera két évvel ezelőtt szerepelt A Dalban, de rossz élményei vannak, a zsűri nagyon lehúzta a produkcióját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.