Elítélték Curtist az ittas és drogos autóvezetés miatt

Forrás: Instagram/Curtis4ker -
Curtis
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Curtis balesetének ügyében első fokon ítélet született. A tárgyaláson pedig az is kiderült, a rapper nemcsak ivott, kokainozott is.

Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, a rapper 2016 január elsején csavarodott fel autójával egy villanyoszlopra. Kiderült, hogy alkoholt és kábítószert is fogyasztott a baleset előtt, ezért bódult állapotban elkövetett járművezetés vádjával indítottak eljárást ellene. Most pedig első fokon ítélet született, amely ellen mindkét fél fellebbezett, így az ítélet egyelőre nem jogerős.

Curtis Forrás: Instagram/Curtis4ker

A Szentendrei Járásbíróságon

Széki Attilát, azaz Curtist ittas vezetés miatt bűnösnek mondták ki.

"Az Sz. A. ellen indult elsőfokú büntetőügy 2017. június 28. napján lezárult. A Szentendrei Járásbíróság a vádlottat háromszázezer forint pénzbírságra és egy év két hónap járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős" - közölte a Bors megkeresésére Gyimesi Kinga, a Budapest Környéki Törvényszék sajtótitkára.

A lap megtudta azt is, mi állt abban a vádiratban, amelyet a cselekménye kapcsán a népszerű zenésszel szemben a nyomozás eredményei alapján „összeállítottak" a hatóságok. Ebben leírják: "Curtis 2016. január hó 1. napján 17.07 óra körül Budakalászon a Pomázi úton hajtott le az útpadkára, és villanyoszlopnak ütközött. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a közvilágítási kandeláber tartóoszlopa azonban eltört. A balesetet a Curtis mögött haladó autós jelentette a rendőröknek, akik 17.10-re már a helyszínen is voltak.

„17.25 órakor Sz. A.-val szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív eredményt mutatott. Ezt követően a vádlottat előállították a pomázi orvosi ügyeletre vér- és vizeletmintavétel céljából.

Sz. A. vádlott 18.45 órakor levett vérmintájából benzoilekgonin volt azonosítható.

A benzoilekgonin a kokain élő szervezetben biotranszformáció során létrejövő metabolitja, mely vegyület a kokain fogyasztását igazolja" - olvasható a vádiratban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.