Felfüggesztették az Amazon Studio igazgatóját, Roy Price-t: tudott Harvey Weinstein molesztálásairól

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Slaven Vlasic -
Roy Price molesztálás metoo Harvey Weinstein Amazon Studios szexuális zaklatás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Felfüggesztették az Amazon Studio igazgatóját miután kiderült, ő tudott Harvey Weinstein szexuális zaklatásairól, de nem tett semmit. Közben őt is megvádolták zaklatással. 

Harvey Weinstein ellen egyre több nő szólal fel: legutóbb Cara Delevingne vallotta be, hogy molesztálta őt a producer, de korábban már Angelina Joli, Gwyneth Paltrow és még sokan mások is kiálltak a nyilvánosság elé. A filmmogult kirúgták, a felesége pedig elhagyta, és vizsgálatot indított ellene a New York-i rendőrség. Mindenki elhatárolódott tőle, ahogy azoktól is, akik tudtak arról, mi történik, de nem tettek semmit. Mint kiderült, ilyen volt az Amazon Studio igazgatója, Roy Price is.

Roy Price és Harvey Weinstein Forrás: AFP/2017 Getty Images/Slaven Vlasic

Rose McGowan színésznő azt állítja, ő elmondta Roy Price-nak annak idején, hogy Harvey Weinstein megerőszakolta őt, és arra is figyelmeztette, mi vár a producer karmai között a kezdő színésznőkre, de az igazgató nem tett semmit, mert a színésznő nem tudta bizonyítékokkal alátámasztani állítását. Most Twitteren hívta fel az Amazon Studio figyelmét erre, Jeff Bezosnak címezte posztjait, aki szintén az Amazon Studi egyik igazgatója.

"Én mondtam a stúdiótok vezetőjének, hogy HW megerőszakolt. Újra és újra. Azt mondta, nem lehetne bizonyítani. Én azt mondtam, én vagyok a bizonyíték" - írta Twitter-üzenetében a színésznő. Ennek hatására felfüggesztették Roy Price-t, aki ellen szintén előkerült egy molesztálási vád. Egy Isa Hackett nevű nő azzal vádolja, hogy egy taxi hátsó ülésén próbálta rávenni tisztességtelen dolgokra - írja a The Guardian.

Rengeteg színésznőt zaklatott Harvey Weinstein: Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie is kitálalt


Egyre több nő emeli fel a hangját a befolyásos hollywoodi filmmogul, Harvey Weinstein ellen, aki még mindig tagad. Pedig már Gwyneth Paltrow és Angelina Jolie is felvállalta a nagy nyilvánosság előtt, hogy molesztálta őket a férfi, ahogy Ashley Judd is beszámolt hasonló esetről, és rajtuk kívül még sokan mások. A színészek és közszereplők sorra határolódnak el a producertől, a felesége kidobta, a cégéből pedig kirúgták. A nevek pedig egyre csak gyűlnek... Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.