Ezért vihette a gyanúsított VV Fanni testét Siófokra, majd Dunaújvárosba

2018.01.23. 07:33

VV Fanni gyilkosságának ügyében még nagyon sok a kérdés. Még mindig nem tudják, hol van a holttest, ahogy azt sem, miért vitte el a gyanúsított VV Fanni testét előbb Siófokra, majd Dunaújvárosba. Egy büntetőjogász elmélete szerint segíteni akart a lánynak. 

VV Fanni eltűnése után nem sokkal tragikus hírt közölt a rendőrség: a lány meghalt. Ugyan holttest még nincs, ezt mindenki biztosra veszi. A gyanúsított nem tett beismerő vallomást, annak ellenére, hogy biztonsági felvételeken látszik, ő cipelte ki Fanni élettelen testét a lakásból. Csakhogy az koránt sem biztos, hogy a lány nem élt, amikor a gyanúsított betette az autójába. Így gondolkozik dr. Györei Péter büntetőügyvéd is, aki szerint azért is mehetett a nővel Siófokra a feltételezett gyilkos, mert segítséget akart kérni.

Segíteni akart gyilkosa VV Fanninak?"Forrás: RTL Sajtóklub "

"Könnyen lehet tehát, hogy igazat mondott a gyanúsított, amikor azt állította, hogy VV Fanni még élt, amikor egy takaróba bugyolálva kivitték az autóhoz.

Mi értelme lett volna a térfigyelő kamerák kereszttüzében egy halottat kicipelni a lakásból, majd Siófokra fuvarozni, onnan pedig Dunaújvárosba hajtani? Ha a holttest elrejtése lett volna az elkövető célja, akkor célszerűbb lett volna egyenesen Dunaújvárosba autózni, ahol a gyanúsított volt vízisportolóként komoly helyismerettel rendelkezett a Duna partszakaszait illetően is. Ha támadója valóban segíteni akart VV Fannin, akkor úgy logikus, hogy orvoshoz, vagy elsősegélynyújtási ismeretekkel rendelkező személyhez szándékozta őt vinni. Olyan szakemberre volt azonban szüksége, akiben megbízhat.

Könnyen lehet, hogy az elkövető nem volt tisztában az áldozatának okozott sérülés súlyosságával, és így remélhette, hogy talál olyan segítőt, aki "nem nyomja fel" egy gyógyítható testi sértés miatt.

Valószínű azonban, hogy VV Fanni előbb meghalt, minthogy eljutottak volna a remélt segítőhöz. Ha hosszabban időztek volna valakinél, a rendőrség a GPS adatok alapján már megtalálta volna ezt a személyt.

Lehet, hogy a tettes úticélja nem Siófok volt, de azon a környéken fordult vissza – talán azért, mert ott észlelte, hogy áldozata elhunyt. Ekkor tehette át őt a hátsó ülésről a csomagtartóba, és indult vissza mindkettejük szülővárosába, Dunaújvárosba. Nem kizárt, hogy a holttesttől már útközben megszabadult, de az is lehetséges, hogy a dunaújvárosi lány tragikus útja végén Dunaújvárosba tért vissza" - magyarázza blogján a büntetőügyvéd.

VV FanniSiófokgyilkossághalál