Delhusa Gjon szerint Pápai Joci dalát az ő számai ihlették

2019.02.23. 11:35

Delhusa Gjon azzal vádolja Pápai Jociékat, és a dal szövegét író Caramelt, hogy az ő számának ötletét használták fel. Caramel ezt kikéri magának.

Petrsuka András és Nagy Feró után most éppen Pápai Jocit és a dal szövegét író Caramelt vádolják másolással. A Bors egy olvasója hívta fel a figyelmet némi egyezőségre, Az én apám című dal és Delhusa Gjon egy korábbi száma között.

Delhusa Gjon szerint az ő dala ötletét használta Caramel és Pápai JociForrás: ATV/Esti Frizbi

A görög származású magyar énekes a saját és Pápai Joci, valamint Caramel közös dalát meghallgatva felfedezett némi hasonlóságot a témaválasztásban. „A dal nem meríti ki a plágium fogalmát, viszont ezt az ötletet én már kétszer megírtam. Megírtam az Apám, egy szóra című számot, és magát az ötletet innen meríthették. Anyáról sokat, de apáról szóló dalt eddig nem hallottam más tollából, nekem viszont kettő is van! A dalom szellemiségét kölcsönözték ki, ami egy szívzenészt talán még érzékenyebben érint, mint a zenei plágium" – mondta Gjon, aki tehát az állítja, az ő két dalából (Apám, egy szóra, Apák sosem halnak meg) meríthettek ihletet Jociék. „Ez csak egy feltételezés, de van ötletem, hol lehet a kapcsolódás. Van egy stúdió, ahol jártam nem is olyan régen, és ahol pont az apámhoz írt dalt mutattam meg. Sokan stúdióznak itt, szerintem Joci is, és akár így is történhetett az ötletem kölcsönvétele" – véli Gjon. Caramel azonban kikérte magának ezt az egész feltételezést. Kikérem magamnak, ha bárki azzal gyanúsít, hogy Joci dala bárhonnan merítődött. Ennél mi szerelmesebbek vagyunk abba, amit csinálunk, és pont az a legizgalmasabb, hogy megtaláljam az énekeshez illő történetet" – mondta Caramel.

Delhusa GjonPápai JocimásolásA Dal