Nem nagyon van olyan háziasszony, aki legalább egyszer az életében ne csinált volna rakott krumplit. Az ízletes finomság elkészítésének titkaiba most Bódi Margó avat be, desszertként pedig Patrícia marcipános sütijét ajánljuk hozzá.

Rakott krumpli

Hozzávalók:
6 db nagy burgonya
6 főtt tojás
20 dkg gépsonka
1 szál füstölt kolbász

A szószhoz:
5 nyers tojás
1 csomag kockára vágott bacon
30 dkg reszelhető sajt
1 nagy doboz tejföl
csipetnyi bors

A krumpli elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzöm, majd karikára vágom. A kolbászt és a megfőzött tojásokat felszeletelem, a gépsonkát hosszú csíkokra vágom, és mindezt egy tűzálló edényben szép sorban lerakom. Elkezdem rétegezni a burgonyát, a főtt tojást, a kolbászt, majd a gépsonkát. Az egészet meglocsolom a szósszal, majd tovább rétegezem, amíg el nem fogynak. A lényeg, hogy a tetejére burgonya kerüljön. A megmaradt szósszal meglocsolom az egészet. Reszelt sajttal megszórom, és húsz percig sütöm az előmelegített sütőben.

A szósz elkészítése:

A szalonnát zsírjára pirítom, majd leveszem a tűzről, hogy kissé kihűljön. Hozzáadom a tejfölt, az öt darab felvert tojást, a reszelt sajtot és a csipetnyi borsot, majd az egészet jól elkeverem. Lényeg, hogy a szósz locsolható legyen. Ha túl sűrű, adok hozzá még tojást, hiszen a rakott krumpli bármennyi nyers tojást elbír.