Bódi Margó receptjei: rakott krumpli

krumpli marcipán recept Bódi Margó sütemény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem nagyon van olyan háziasszony, aki legalább egyszer az életében ne csinált volna rakott krumplit. Az ízletes finomság elkészítésének titkaiba most Bódi Margó avat be, desszertként pedig Patrícia marcipános sütijét ajánljuk hozzá.

Rakott krumpli

Hozzávalók:
6 db nagy burgonya
6 főtt tojás
20 dkg gépsonka
1 szál füstölt kolbász

A szószhoz:
5 nyers tojás
1 csomag kockára vágott bacon
30 dkg reszelhető sajt
1 nagy doboz tejföl
csipetnyi bors

A krumpli elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzöm, majd karikára vágom. A kolbászt és a megfőzött tojásokat felszeletelem, a gépsonkát hosszú csíkokra vágom, és mindezt egy tűzálló edényben szép sorban lerakom. Elkezdem rétegezni a burgonyát, a főtt tojást, a kolbászt, majd a gépsonkát. Az egészet meglocsolom a szósszal, majd tovább rétegezem, amíg el nem fogynak. A lényeg, hogy a tetejére burgonya kerüljön. A megmaradt szósszal meglocsolom az egészet. Reszelt sajttal megszórom, és húsz percig sütöm az előmelegített sütőben.

A szósz elkészítése:

A szalonnát zsírjára pirítom, majd leveszem a tűzről, hogy kissé kihűljön. Hozzáadom a tejfölt, az öt darab felvert tojást, a reszelt sajtot és a csipetnyi borsot, majd az egészet jól elkeverem. Lényeg, hogy a szósz locsolható legyen. Ha túl sűrű, adok hozzá még tojást, hiszen a rakott krumpli bármennyi nyers tojást elbír.

Tippünk: Tölts fel te is receptet!



Patrícia marcipános sütije

Hozzávalók:
18 tojás
18 evőkanál liszt
20 evőkanál cukor
1 kg marcipán (lehet több színű)
1 doboz szerencsi kakaópor
2 db Rama margarin
1 kg porcukor
1 csomag csokis pudingpor
2 dl tej
1-1/2 csomag sütőpor

Elkészítés:

Hat tojást hat evőkanál cukorral gépi habverővel elkeverek, amíg sűrű habot nem kapok. Hat kanál liszthez hozzáadom a sütőpor felét, lazán elkeverem, majd a masszát egy kikent tepsibe öntöm. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül negyed órát sütöm. A másik két lappal ugyanígy járok el. A lapokat félreteszem hűlni, és elkészítem a csokis krémet. A tejet felforralom, majd a pudingporral és két evőkanál cukorral csokis pudingot készítek. Amíg hűl a puding, a Rama margarint a porcukorral, a kakaóporral elkeverem, majd a kihűlt pudinghoz adom.
Közben a marcipánokat porcukorral meghintett gyúródeszkára helyezem, és kinyújtom. Megkenem az első tortalapot csokikrémmel, ráhelyezem a kinyújtott marcipánt, majd egy újabb lapot helyezek rá, amíg el nem fogynak. A sütemény tetejére szintén csokikrém és marcipán kerül.


Tippünk: Tölts fel te is receptet!



Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.