sztárszerzők Kropkó Péter babakocsi zsírégetés fogyókúra futás gyerek kalória
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szeretsz futni és a baba mellett sem szeretnél lemondani erről a mozgásformáról? Kropkó Péter triatlonista, személyi edző, a Life.hu új sztárszerzője elárulja neked, hogy milyen babakocsit érdemes futáshoz választani. 

A magyar átlag, hogy a szülők a gyerekekkel napi 6-7 percet beszélgetnek. A sportolás kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy többet kommunikálj a csemetével. Az aerob zsírégető edzések közben lehet énekelni, mondókát tanulni, beszélgetni és fokozotton lehet koncentrálni a gyermek fejlesztésére is.
3 éves kor alatt a kicsi örül a sok információnak, amit befogad a világból, és egy kis extra enni-innivaló még jobbá varázsolhatja az együttműködést. 3 éves koron túl azonban hosszú idő szükséges - ez több hét is lehet -, ahhoz, hogy a gyermek ráhangolódjon a mozgásra.

Újszülött kortól 2 éves korig

Milyen babakocsit érdemes vásárolni futáshoz?

- A futó babakocsik többnyire háromkerekűek, elöl egy, hátul két kerékkel. A köztes futó babakocsik első kereke bolygóműves, vagyis el tudnak fordulni, ami segíti a hétköznapokon, de rögzítheted is őket, hogy még könnyebb legyen futni velük. Az átmeneti kocsik a legjobbak, hiszen össze lehet hajtani őket, vannak rugós, nagy ballonos felfújható kerékkel rendelkező típusok könnyebb terepre is. Létezik ikresített változatuk is.
- A csúcsminőségű futó babakocsik speciális versenykerekekkel is felszerelhetők, és nem hajthatók össze, merevek. Alacsony a súlypontjuk, a vékony kerekeket arra fejlesztették, hogy betonon is jól lehessen velük közlekedni.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Én átmeneti futó babakocsit vettem, amit nem bántam meg. Előfordult, hogy két gyerek ült a kisebbik ülésen, a nagyobbik a lábtartón helyezkedett el, és együtt "száguldoztunk". A kocsit használtuk hétköznap, edzéseken, sőt még versenyeztünk is vele. Szép időtöltés volt a gyerekekkel, ugyanezt kívánom mindenkinek!

Javasolt sorrend a kipróbálásához:

- keress megfelelő útvonalat a környéken, ahol ki lehet próbálni a babakocsit (pl. futópálya, szélesebb út vagy járda)
- bérelj egy kiszemelt típust egy próbahétre - először gyerek nélkül, majd a kicsivel együtt próbáld ki
- ha bevált, bérelj hosszútávra, vagy vásárolj egy vadonatújat

És még

Használtan kb. 25 000 Ft-tól vásárolhatsz edzésre alkalmas babakocsikat, új állapotban kb. 200 000 Ft. Az új babakocsi - ha jó állapotban van - akkor később, amikor a kicsi kinövi, jól értékesíthető.

Ne feledd: a hagyományos babakocsi is alkalmas sportolásra, de a kis kerekek miatt nem veszélytelen velük mozogni egy rosszabb minőségű úton.

2-től 5 éves korig

- Két éves kor fölött a gyerekeket fogócskával lehet a legjobban a sportoláshoz szoktatni, ami a felnőttek esetében a gyermek 5 éves koráig kiegészítheti a bemelegítést. Minél kisebb a trónörökös, annál inkább hallgat a szervezetére, és megáll, ha elfárad. De ne feledd: a gyermekek állóképessége fokozatosan alakul ki, nem érdemes kilométereket futtatni őket, hiszen a motiváció kialakulásával túlhajthatja magát a gyermek.

És még

Használtan kb. 25 000 Ft-tól már vásárolhatsz edzésre alkalmas babakocsikat, új állapotban kb. 200 000 Ft. Ne feledd: az új babakocsi - ha jó állapotban van - akkor később, amikor a kicsi kinövi, jól értékesíthető.


Szeretnél megszabadulni a fölösleges pluszkilóktól? Életmódváltást tervezel, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Tervezz tudatosan, amiben Kropkó Péter triatlonista, a Life.hu sztárszerzője segít neked.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.