Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni.Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 476. rész.

Amikor a szerelem szeretetté válik, nem az történik, hogy intenzitása csökken, hanem tüze olyan hatalmassá és forróvá válik, hogy mások is melegedhetnek benne, akik hozzájuk tartoznak még. Ez a valódi Ikerlángok nagy bölcsessége.

Amikor a szerelem szeretetté válik, nem az történik, hogy intenzitása csökkenForrás: Shutterstock

Mitől lesz ez? Attól, hogy a szerelem túllép az önzésen. Mondok egy példát. Ha egy nagy szerelemből gyerek születik, nem veri szét, s ha akarja, sem tudja, a pár hatalmas szerelemét. Nem kimarad belőle, hanem melegszik benne. Ezt előbb-utóbb ő is megtanulja, nem csak azért, mert megtanítják rá, hanem azért mert érzi... Hogy nem elvesznek tőle valamit, hanem éppen ellenkezőleg: adnak... Ha ezt nem élik át mindhárman, akkor belevesznek a „Nem adom oda, ami az enyém!" önző konfliktusba. Általában ez történik. És akkor az már nem igazi szeretet. De nem is igazi szerelem!!! Csak egy szenvedélyes, kisajátítani akaró vonzalom.