Müller Péter: "Amikor a szerelem szeretetté válik, nem az történik, hogy intenzitása csökken"

Forrás: Shutterstock -
Müller Péter szeretet szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni.Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló – 476. rész.

Amikor a szerelem szeretetté válik, nem az történik, hogy intenzitása csökken, hanem tüze olyan hatalmassá és forróvá válik, hogy mások is melegedhetnek benne, akik hozzájuk tartoznak még. Ez a valódi Ikerlángok nagy bölcsessége.

Amikor a szerelem szeretetté válik, nem az történik, hogy intenzitása csökken Forrás: Shutterstock

Mitől lesz ez? Attól, hogy a szerelem túllép az önzésen. Mondok egy példát. Ha egy nagy szerelemből gyerek születik, nem veri szét, s ha akarja, sem tudja, a pár hatalmas szerelemét. Nem kimarad belőle, hanem melegszik benne. Ezt előbb-utóbb ő is megtanulja, nem csak azért, mert megtanítják rá, hanem azért mert érzi... Hogy nem elvesznek tőle valamit, hanem éppen ellenkezőleg: adnak... Ha ezt nem élik át mindhárman, akkor belevesznek a „Nem adom oda, ami az enyém!" önző konfliktusba. Általában ez történik. És akkor az már nem igazi szeretet. De nem is igazi szerelem!!! Csak egy szenvedélyes, kisajátítani akaró vonzalom.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.