Csonka András: Anyu, ugye hallasz? A dzsungelben rám ordított VV Éva

Forrás: Facebook/Csonka András hivatalos oldala -
VV Éva blogbejegyzés konfliktus blog Celeb vagyok, ments ki innen! Csonka András dzsungel Baukó Éva show álom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n.

Szia, Anyu!

El sem tudod képzelni, micsoda marhaságokat álmodom össze néha. Persze van, amikor szívesen időznék a sok dilis álomkép kellős közepén, de juszt is akkor ébredek fel, amikor nem akarok. Tudod, az az igazság, hogy a prosztatám már elhagyta a kamaszkort, és éjjel szereti, ha kicsit megsétáltatom, legalább a hálószoba-WC távolságban. Aztán, ha szerencsém van, és egyáltalán emlékszem, milyen álomból ébredtem éppen, akkor elég könnyen vissza is alszom.

Forrás: Facebook/Csonka András hivatalos oldala

A minap egészen extra helyeken járkáltam képzeletben az éjjeli órán. Egy dzsungelben. Speciel ott is éjszaka volt. Ismersz, sosem voltam egy kommandós alkat, aki éjjeli felderítésre jelentkezik egyedüli szolgálatra... :-) Ne áruld el senkinek, amikor gyerekkoromban megengedtétek, hogy megnézzem a Kék fény című bűnügyi magazint a tévében, ahol a körözött személyek fotóit is mutatták, még akkor sem mertem felkelni éjszaka az ágyamból, ha már majdnemhogy összekakiltam magam, mert mit lehet tudni, hol van épp az a körözött személy, ugyebár... :-) Azt se mondd el, hogy a sötét és egyik oldalán bozótos utcában, ahol laktunk, kezemben a lakáskulccsal futottam a saroktól az utca közepén álló házunkig, hogy ott már csak gyorsan be kelljen illesztenem a kapuzárba a tök sötétben, miközben kémleltem jobbra-balra, van-e ott valaki. :-)

Erre álmomban most itt ez a dzsungel. Na ne már! Legalább valami kis összkomfort hatás lenne, de nem. Csak egy pricccs kint a szabad ég alatt, meg megmagyarázhatatlanul hülye és félelmetes hangok az éjszakában. Egyébként mit tudom én - ebben a rohadt sötétben nem látok semmit. Inkább próbálok nyugton maradni a kis vászonágyon. Talán el is szenderedtem, már úgy értem, álmomban. Jaj, ez mi? Úristen! Esik? Bele a pofámba? Jaj, közeleg valaki a hajnali szürkületben. Nem látom pontosan, még nem tettem be a kontaktlencsémet. Lobog a haja, vagy egy hippi, vagy egy amazon? Talán a megmentőm? Az alakja körvonalai alapján elég csinos nő. Egyre közelebb hajol, biztos reggeli biztató puszival akar köszönteni.

"Mi a francot képzelsz, András? Itt henyélsz? Lustálkodsz? Mindenki talpon, itt az van ma, amit én mondok, és én úgy döntöttem, hogy ma te leszel a vécéfelelős." Mi van? Atyaég, Bárdos a bokornál gubbaszt, Molnár Andi és Nyertes Zsuzsi a mosgatóvödörnél. Cooky csavarja a vizet a kis sárga fejkendőjéből... Na és Pákó? Még csak ez hiányzott! Ez a Celeb vagyok, ments ki innen!, vagy micsoda? Na és hogy kerülök én ide? Ez most egy álom?

Forrás: VolgyiAttila.hu/Volgyiattila.Hu

Ezt most még nem tudhatom. Ki ez a nő, aki beleordít a pofámba? Úristen, ez tényleg ő? Baukó "VV" Éva? A nagy magyar megosztó személyiség? A balhék démona? "Na jó, tápászkodj fel a valagaddal, Andriska, pucold ki a vécét, az való neked! Szerinted meddig nézem az unalmas arcodat? Ilyen punnyadt, unalmas társasággal életemben nem találkoztam még. Ez nem a színházi büfé melegszendvicses tapicskolása. Ez a dzsungel, ébresztő emberek, ide show kell, és azt én csinálom!" - kiabálta szokásosan artikulálatlan hangján az asszony.

Tudod, Anyu, utálom a konfliktusokat, inkább alkalmazkodom a végletekhez is, mert nem bírom a feszültséget, de úgy látszik, álmomban megtáltosodtam. Láttam magam körül a sok elgyötört arcot, aki legszívesebben ordítana e stílus hallatán, de tudja, hogy azért a gallyakon kamerák lógnak, kinek hiányzik, hogy otthon majd mindenfélét gondoljanak róla. Úgyhogy Salamon Béla legendás mondata jutott eszembe, míg feltápászkodtam: "Ha én egyszer kinyitom a számat..."

"Na, drága Évám, te kis tűzről pattant. Igazad van, ez egy tévéműsor, méghozzá nagyon jól összerakva, és ide kell a konfliktus, mert az nézettséget generál. Na de a kontroll is, drágám! Pláne az önkontroll! Ez itt most a show, amit te művelsz? Tök jó, akkor majd ha egy hülye szülő úgy érzi, hogy betrappol az iskolába és elégtételt vesz, amiért szegény gyerekét igaztalanul intővel "jutalmazták", és a gyerekek szeme láttára lekever egy pofont a tanárnak, mondhatja majd, hogy: "bocs, csak csináltam a show-t"? Ha a riadt nyugdíjasra a modortalanul mogorva pultosnő türelmetlenül ráordít, akkor majd elnézést kér, mondván "bocs, én most csak csináltam a show-t"? Évike, rólad otthon majd elárulják pár nap múlva, hogy egész nap csak feküdtél, esetleg cigiztél és kiabáltál, talán azt a legtöbbet. Stílus, you know, a stílus! Az maga az ember! Vagy ha show, akkor röhögjünk egy jót az egész műbalhén, és utána váltsunk normális üzemmódba, nehogy a többiek végleg megijedjenek! Egyébként meg vedd tudomásul, hogy..."

Ebben a pilanatban hangos berregés szakította félbe a mondatomat. Ez most mi? Na ne már, ez az ébresztőórám. Most mi van? Ez az ágyam, a saját szobám? Az egészet álmodtam? Évi pedig maga a cukiságfaktor valójában? Az előbbi tutira igaz, az utóbbiról még gondolkodom... :-)

Futás próbára, aztán egy jó ebéd a Komédiásban. Na, ott aztán tényleg csinálták a show-t. A szomszéd asztalnál Rózsa György és a Kossuth-díjas humorista, Sándor György parádézott, alig bírtam fuldoklás nélkül lenyelni a rántott csirkét. Aztán megérkezett hozzájuk Nádas Gyuri is.

Forrás: Csonka András

Holnap is benézek, hátha valaki majd megint "csinálja a show-t" :-) Szóval ennyi mára, Anyu! Folytatása következik!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.