Csonka András: Anyu, ugye hallasz? A pizsamasztori

színdarab blog színház pizsama Csonka András humor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n.

Szia, anyu! Csak azt tudnám, honnan szerzek valami ízléstelen, lehetőleg flanel, elöl gombolós, “sohafelnemvennémigazából” pizsamát? Na jó, nekem is a kínai bolthálózat jut eszembe, de egyelőre nem találom az igazán ótvart. Pedig már csak néhány nap, és színpadra kell állnom az új pizsamában. Hogy miért? Hajdú Steve a legutóbbi előadáson cafatokra tépte rajtam a nézők szeme láttára a régit.

Forrás: jatekszin.hu

A Hatan pizsamában a Játékszínben már 2 éve robog óriási sikerrel. A címéből kikövetkeztethető, hogy előbb-utóbb pizsamában fogunk mászkálni a színpadon. A nézők ezt is imádják, rögtön olyan otthonos lesz a hangulat. A második felvonásban én is színre lépek a fura ruhadarabban, ami a játszott karakteremnek megfelelően elég pusztító, és olyan balekos. Jómagam is szoktam pizsamát hordani persze, főleg télen, de én a bebújós, pamut és trendi színekben összerakott darabokat kedvelem.

A begombolós flanelről azok a suttyó, kórházban fekvő betegek jutnak eszembe, akiket kénytelen voltam totál kigombolt felsőben óriási kilógó hassal együtt mászkálni látni, amikor nagyanyámnál voltunk bent a kórházban anno.

Sosem értettem, hogy lehet valaki akkora paraszt, hogy idegen emberek előtt lóbálja a meztelen hasát, koszos, gyűrött, kigombolt, gusztustalan pizsamában. Arról a nyomorult fürdőköpenyről nem beszélt a kedves mama annak idején? Kár!

No sebaj, színpadon persze boldogan bújok bele, mert annál viccesebb, minél ótvarabb. Steve már kicsit felhajtott a garatra a második részben, és félreértésből éppen azt hiszi, hogy én vagyok a felesége szeretője (pedig akkor még nem is tudja, hogy tényleg én vagyok). Kis csetepaté kezdődik köztünk. Ahogy máskor is lenni szokott, ennek része egy-két karateütés, amit én vagyok kénytelen elszenvedni. Itt akadt bele Steve keze a pizsamakabátom zsebébe. Rögtön látszott, hogy pár centire elszakadt az anyag. Steve úgy érezte, hogy ez a helyzet, no meg az alkoholos felindultság pont alkalmas arra, hogy kicsit továbbvigyük a dolgot, ha már így alakult.

Így egyszer csak elkezdte határozott mozdulatokkal letépni rólam a pizsamát, mondjuk úgy, hogy cafatokra szedte a ruhaneműt a testemen.

Forrás: Csonka András

A nézők persze megérezték, hogy ez máskor valószínűleg nem így zajlik, és roppant hálásak voltak a kis intermezzóért, tapsba hajló őrült nevetéssel nyugtázták a kis malőrt. Szegény öltöztető Tündi halálra vált arccal fogadta az eseményeket, már azon kattogott az agya, hogy honnan a fenéből pótoljuk ezt a remek példányt. Szóval most majd portyázom én is pizsamafronton, 30-áig van idő, akkor lesz a következő előadás.

Addig meg csak örvendezek, hogy közeleg a nyári szezon, amikor már sem gombolós, sem bebújós pizsama nem feszélyez a nyugodt alvásomban sem.

Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Emberkísérletben vettem részt http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20150515-csonka-andras-hetfoi-blogjaban-anyu-ugye-hallasz-emberkiserletben-vettem-reszt-cimmel-jelent-meg.html Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n. Csonka András Origo Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Ellopták a kocsimat! http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20150401-csonka-andras-hetfoi-blogjaban-alfoldi-robertrol-es-az-ellopott-autorol-mesel.html Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n. Csonka András Fotó: Bielik István - Origo Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Azok a bizonyos fellépések... http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20150424-csonka-andras-blogjaban-fellepeseirol-mesel.html Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n. Csonka András Origo Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Képzeld, megkötöztek! http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20150410-csonka-andras-blogjaban-a-husveti-kotozott-sonkarol-vette-az-otletet-es-megkotozte-sajat-magat.html Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n. Csonka András Origo Csonka András: Anyu, ugye, hallasz? Képzeld, megkötöztek! http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20150410-csonka-andras-blogjaban-a-husveti-kotozott-sonkarol-vette-az-otletet-es-megkotozte-sajat-magat.html Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n. Csonka András Origo Csonka András: Anyu, ugye hallasz? Leszúrtak, de semmi baj! http://www.life.hu/sztarszerzok/csonka-andras/20150327-csonka-andras-a-jatekszinben-eloadott-egyik-szereperol-mesel-amiben-hatbaszurjak.html Ez Csonka András blogja hétfőnként a Life.hu-n. Csonka András Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.