Ugye ti is imádtok főzni, és alig várjátok, hogy újabb recepteket próbálhassatok ki hétvégenként? Ehhez ezentúl Kovács-Siklósi Lázártól, azaz Lázár Cheftől és feleségétől, Melindától kaptok segítséget receptekkel és jól bevált konyhai tippekkel, hogy a főzés valóságos gasztrotúrává váljon Sztárszerzők rovatunkban, a Life.hu-n

Tatárbifszteket készíteni nem könnyű feladat, mert nagyon sok múlik az arányokon. Most a tökéletes elkészítés titkait leshetjük el Lázártól.

 

Forrás: Lázás Chef

 

 Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg marhacomb
2 darab tojás megfőtt fehérjéje
5 dkg olvasztott vaj
1 evőkanál mustár
2 evőkanál ketchup
2 darab apróra vágott csemegeuborka
1 evőkanál apróra vágott vöröshagyma
1 teáskanál apróra vágott petrezselyem
2 teáskanál őrölt fűszerpaprika
1 mokkáskanál durvára tört feketebors
1 teáskanál só

A tálaláshoz:

1 darab friss, felszeletelt bagett
1 gerezd fokhagyma
szeletelt csilipaprika a díszítéshez

Elkészítés:

Ha van otthon darálónk vagy gyorsvágónk, akkor érdemes a húst egészben megvásárolni. A hús külső részét vékonyan bedörzsöljük mustárral és durvára tört feketeborssal. Ezután kiolajozott zsírpapírba tekerjük, a papír két végét lezárjuk, majd a "csomagot" egy napra hűtőbe tesszük. Az érlelés után (és a papír eltávolítását követően) átdaráljuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Az érleléssel, pácolással finomabb ízt és krémesebb húst fogunk kapni, de amennyiben nincs egy napunk az előkészületekre, vagy nincs otthon darálónk, akkor darált marhahússal is dolgozhatunk. Miután összeállt a hús, hűtőbe tesszük, és még legalább 20 percet érleljük. Tálaláskor meleg, fokhagymával bedörzsölt pirítósra kenve, szeletelt csilipaprikával díszítve tálaljuk. A meleg pirítós azért fontos, mert a húskrémben található vaj a meleg hatására megolvad, és ez tovább emeli az étel ízét.

Elkészítési idő: 30 perc (+1 nap érlelés)

Extra tippünk:
Az apróra vágott tojásfehérjét és a szintén apró kockákra vágott csemegeuborkát azért javaslom hozzákeverni a darált húshoz, mert akkor nem kell külön a megkent falatkák tetejére vagy külön a falatkák mellé díszítésként elhelyezni, így fogyasztani is könnyebb, és finomabb is lesz a húskrémünk.